Луди клипове от YouTube по Discovery Channel

Discovery Channel предупреждава: „Не правете това у дома!”

Вторият сезон на поредица „Опасно за живота” представя най-доброто от  онлайн експериментите, правени някога

На 5 ноември, точно в 21:00 часа Discovery Channel започва излъчването на втория сезон на интригуващата поредица „Опасно за живота”, в която зрителите ще имат възможността да наблюдават най-добрите (и най-лошите) моменти от всички онлайн експерименти. Във всеки епизод от тази научна поредица група експерти ще представя топ 20 на най-изумителните изобретения и каскади, направени в домашни условия и качени в интернет.

„Опасно за живота” представя топ 20 на всички клипове, качени в световния канал за видеосподеляне YouTube, които съдържат шантави научни опити и изпълнения. Всеки епизод търси и разкрива най-хитрите, забавни, предизвикателни и откровено странни клипове, обяснени от най-добрите научни експерти в света.

С помощта на изумителни нагледни графики те разкриват законите на биологията, физиката и химията, благодарение на които тези клипове стават възможни.

От надуваема моторна шейна в Русия през германец, който сърфира върху влак, до новозеландец, който се приближава опасно близо до вулкани, и поляци, които пият чаши – в името на науката зрителите ще видят най-доброто от всичко, което мрежата може да ни предложи.

„Опитни зайчета”, експериментиращи със самите себе си, любители на природата, хора, пристрастени към адреналина и силните усещания – вторият сезон на „Опасно за живота” ще предложи неповторима, спираща дъха компилация от шокиращи видеа.

„Опасно за живота” представя най-изумителните научни клипове в интернет, търсейки измежду цели библиотеки, за да извлече и наблегне на реалните уроци, криещи се зад налудничавите изпълнения”, сподели Александра Тиганас, програмен директор за Югоизточна Европа. „Тези серии дават възможност да се погледне отвъд момента на изненадата, възхвалявайки всички смелчаци, които подхождат по един иновативен начин към живота и науката.”

Предаването е продуцирано за Discovery Channel Network International от October Films. Сценарист за Discovery Channel Network International е Елизабет МакИнтайър, а Том Горам – изпълнителен продуцент. За October Films изпълнителен продуцент е Денман Руук.  Премиерата на „Опасно за живота” е във вторник, 5 ноември, точно в 21:00 часа.