Лудогорец – ПСВ Айндховен по БНТ лидер в ТВ рейтинга

БНТ с рекорден рейтинг за„Лудогорец” – „ПСВ Айндховен”

Над 400 000 души са гледали триумфа на българския шампион по националната телевизия

Рекорден рейтинг от 5,9% за Българската национална телевизия по време на прякото излъчване на мача „Лудогорец” – „ПСВ Айндховен”, приключил при резултат 2:0,  за Лига Европа в четвъртък вечерта.

Данните на ГАРБ показват, че триумфът на българския шампион на стадион „Васил Левски” в София е гледан от 408 000 души. 260 000 от тях са мъже, а дамите, които са били пред екрана на честотата на БНТ, са 147 000.

За сравнение, по същото време bTV са гледали 20 000 човека по-малко, 311 000 – Нова телевизия, а TV7 е четвърта със 74 000 зрители в този часови пояс.

БНТ закупи правата за излъчването на всички мачове на „Лудогорец” за Лига Европа, които се оказаха фаворити на зрителите. Националната телевизия предава сигнал и за чуждестранни медии и така прави още повече футболни фенове съпричастни към случващото се в турнира.

Националната телевизия ще излъчи на 12 декември последната среща на „Лудогорец” от груповата фаза на Лига Европа – в Загреб, когато шампионите ще се изправят срещу местния „Динамо”. Българският тим вече се класира напред в турнира, благодарение на безгрешната си игра. Заедно с „Тотнъм”, той е единственият отбор, допуснал само 1 гол за всички свои мачове в турнира на Стария континент.