„Лято е“ с Васил Чергов от Гласът на България – видео

Васил Чергов  свири на пиано сред пясъците на Албена

Поли Генова и Кристина Димитрова са фенки на новия му проект

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=X8GSq360U8E

Изпълнителят пренесе заедно с приятели пиано с тегло 500 килограма насред самия плаж в Албена и засвири на крачка от вълните. Причината е най-новият му видеоклип на песента „Лято е“, чийто режисьор е Малин Миланов – Монти от Ice Cream (отличен от тазгодишните награди на БГ радио за режисьор на годината) . Оператор на видеото е Ивайло Конов, а сексапилната дама, която разсейва през цялото време певеца в лентата, е  фотомоделът Теди Цветкова.

„Лято е“ събра на едно място певици от различни поколения. Промоцията на видеоклипа, която се състоя в Bar Flight, бе уважена от Поли Генова, Веси Бонева и Кристина Димитрова.

„Лято е“ е песен с много харизма и енергиен заряд. Текстът и мелодията са дело на Васил Чергов, а аранжиментът е поделен с Милко Михайлов (смесване и мастеринг). „Лято е“  има запомняща се мелодична линия, а  текстът засяга отдавна забравената романтика между мъжа и жената. Песните, с които Васко е популярен в публичното пространство, са дело на други автори, докато „Лято е“ разкрива композиторския талант на певеца, който обещава в най-скоро време следващи авторски проекти.

Чергов е популярно лице сред музикантските среди  и любимец на клубните фенове. На медийния хоризонт изпълнителят изгря с участието си в последното издание „Гласът на България“, където стигна до финал, а сега е избран за лице на следващия сезон на формата. Чергов бе подгряващият български изпълнител на концерта на колумбийската звезда J Balvin. Тази година  получи и номинация за „БГ дебют“ на Годишните Музикални Награди на БГ радио.