Лято на любовта – нов филмов блок от Diva Universal

Акценти в програмата на DIVA Universal
Август 2013 г.

Финали на сезони на сериали

ХЕЙВЪН
Сезон 3
Всеки четвъртък от 21.00 часа, край на 15-ти август

Този месец настъпва краят на третия сезон от необикновените приключения на агента от ФБР Одри Паркър (Емили Роуз). Най-напред тя трябва да се справи със странния сън, в който изпадат всички жители на градчето Хейвън от щата Мейн, с изключение на един от тях, който би могъл да бъде по-полезен за разплитане на загадката, ако не беше загубил паметта си! Следва поредица от убийства, свързани с гимназията в Хейвън, които изглежда са дело на бивш ученик, търсещ отмъщение. Накрая, следва кулминацията в преследването на убиеца, въоръжен с пушка за зашеметяване на добитък. Как ще се справят приятелите на Одри с опасността да я загубят в служба на доброто?

УБИЙСТВА В МИДСЪМЪР
Сезон 15
Всяка неделя от 21.00 часа, край на 18-ти август

Тайнствените убийства в област Мидсъмър продължават. С наближаването на края на 15-ия сезон на криминалната драма „Убийства в Мидсъмър“ главен инспектор Джон Барнаби (Нийл Дъджън) и сержант Бенджамин Джоунс (Джейсън Хюс) са потънали в работа. Сред произшествията, смутили провинциалната идилия този месец са убийство, извършено по време на слънчево затъмнение и сериен убиец, прицелил се в местен клуб по шах. Дали последният не е свързан по някакъв начин с пациент, излизащ от кома? На финала ще видим гост-звездата Мартин Маккътчън („Наистина любов“) в ролята на жена, пребита до смърт… от „голяма клечка“.

ЛЯТО НА ЛЮБОВТА

СИНИЯ ЩАТ
Сряда, 7-ми, от 21.00 часа

Летният сезон на романтичните комедии продължава с този необичаен филм, който прибавя щипка политика към обичайната смесица от романтика и драма.

Заснет през 2004 година, филмът представлява разказ за доброволеца от Демократичната партия Джон Лоуг (Брекин Майер от „Баровки“), който трябва да изпълни сключен на пияна глава бас да се премести да живее в Канада, ако САЩ преизберат за президент Джордж В. Буш. Компания в пътуването му на север му прави Клое Хеймън (Анна Пакуин), която може би ще му стане нещо повече от спътница….

ОТНОСНО АДАМ
Сряда, 14-ти, от 21.00 часа

Екстравагантен филм с участието на Стюарт Таунзенд в ролята на мъж, изминал дълъг път заради неустоимия си външен вид. Той е Адам от заглавието, който започва връзка с келнерката Луси (Кейт Хъдзън), като междувременно среща пристрастената й към книгите сестра Лора (Франсис О’Конър)…а след това – и третата, омъжена сестра!

Без значение на това, че е мошеник, всички те изглежда се забавляват в компанията му, както и той – в тяхната. И макар че на повечето хора три приятелки биха им дошли в повече, Адам не се задоволява толкова лесно…

МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА
Сряда, 21-ви, от 21.00 часа

Умната и образована Дженифър Бъроуз (Клер Форлани) и сериозният строителен инженер Райън Уокър (Фреди Принц младши) на пръв поглед нямат много общо, но въпреки това са приятели още от следването – приятелство, което е застрашено след неочаквана нощ, прекарана заедно. Проблемът не е толкова в това, че сексът е развалил нещата, колкото в това, че всеки от тях е изненадан и оскърбен от съвършено различната реакция на другия. Ще успеят ли двамата да сложат в ред отношенията си, преди Дженифър да замине за Италия?

БУЛКАТА БЕГЛЕЦ
Сряда, 28-ми, от 21.00 часа

Хитова романтична комедия с участието на Джулия Робъртс в ролята на Маги Карпентър – привлекателна млада жена, станала известна с това, че няколко пъти е изоставяла младоженците пред олтара. Когато един от отхвърлените мъже – Айк (Ричард Гиър), помага на журналистката-сексистка за нейна статия, публикуваните неточности го карат да се упъти към родния град на Маги, за да направи собствено разследване. Дали четвъртият годеник на Маги Боб (Кристофър Мелъни) ще успее да сложи край на утвърдилата се практика или може би Айк ще бъде този, който ще промени Маги, както и тя – него?