Люба Кулезич издири бащата на „Васко да Гама от село Рупча“

На 8 май в епизод 6 на „Насреща Люба Кулезич“ очаквайте:

1. „Честно казано“: Министърът на отбраната Аню Ангелов – специален гост в студиото на „Насреща Люба Кулезич“ два дни след празника на армията. Напук на опасенията от трета световна война и ядрен конфликт след смъртта на терорист №1 Осама бин Ладен, известният със стратегическата си подготовка министър Ангелов отрича всякаква възможност от глобален сблъсък.

Един от най-откровените участници в кабинета Борисов обяснява несъгласията си с президента Първанов по начин, разбираем и за малко дете. Не отказва коментар и за инцидента с автомобил на НСО, при който бе ранено дете.

2. „Последните мохикани“: Димитър Петров, бащата на таралежите, които се раждат без бодли, и на Васко да Гама от село Рупча. В „Насреща Люба Кулезич“ ще видите още едно от най-трогателните интервюта, излъчвани в българския ефир.

След призива на Иван Ласкин културният министър да награди режисьора Димитър Петров с медал за заслуги, екипът издири забравения, но култов създател на „Таралежите се раждат без бодли“, „Куче в чекмедже“, „Васко да Гама от село Рупча“. За Димитър Петров говорят три от порасналите вече деца на най-обичаните филми с деца, но не само за деца от времето на соца.

3. „Какво става“: Асът на съдебно-медицинската експертиза доц. Станислав Христов. Вместо хапче за пробуждане в ранната майска сутрин ще станете съучастници в разговор за височайшите трупове на прехода. Доц. Станислав Христов коментира най-паметните аутопсии на последните 20 години – от тези на Васил Илиев, Илия Павлов, Иво Карамански и прокурора Николай Колев до последните знакови убийства.

Целта на тази ретроспекция е не заради сутрешното разтърсване, а в името на въпроса дали похарчената за съдебни експертизи народна пара помага на българската Темида да открива истината.

Запис от предаването