Любен от „Музикална академия“ възпя приятел и призна комплекси

Любен с парче в памет на скъп приятел

„Диамант” е за всички, които се борят с левкемията

Младото откритие на Селект Мюзик Медиа, нашумял покрай скандалното си участие в Музикална академия Любен, пусна песен в памет на скъп негов приятел от детството, който умира от левкемия през юли 2012 г. Сингъла „Диамант” се базира на истинска история, свързана с мечти, вяра, сила на духа и вярно приятелство. Тя е един пример за това колко суров може да бъде животът, отнемайки близки хора и колко трудно е след това да продължиш напред и да повярваш в себе си.

Йордан Стоев е приятелът, който вдъхновява Любен да се раздели с един мрачен период от своя живот и да даде началото на един нов и по-светъл път, намирайки утеха в музиката и творчеството.

Датата на парчето 30 март отбелязва 3 години от скъсването с един омагьосан кръг на житейски грешки и лутане в мрака на певеца и решението му да поеме по нов маршрут, изпълнен с повече мечти, борбеност и надежди. След кончината на приятеля си Любен си дава сметка, че трябва да се бори „ден след ден след ден”.

Йордан Стоев, момчето от квартала на Любен, е бил отличен ученик, истински приятел, обичал е спорта и винаги е бил насреща в най-трудните моменти на изпълнителя, неговата духовна опора. Загубата на Йордан, който днес е щял да бъде на 20 години, причинява емоционален срив на Любен и го кара да се замисли за това колко кратък е животът, колко ценен е той и как трябва да се бори докрай, да не се предава и да вярва по-силно в светлото бъдеще.

„Всичко, което правя, го правя заради Йордан. Той винаги е бил до мен и ми е помагал да превъзмогна трудни моменти. Той е моето истинско вдъхновение и както пея и в песента, той ми дава сила да се боря всеки ден и да нося вярата, надеждата и любовта в мен”, казва Любен по повод идеята на „Диамант”, която се ражда през декември 2013 г.

Проектът „Диамант”, създаден от тази драматична история, е изцяло идея на „лошото момче на попа” и със съавторска музика на Косьо Ангелов от Оги23. Неговото послание е да се обърне внимание на проблема с тази болест и да се вдъхне на младото поколение повече вяра и упоритост при постигане на целите, повече любов в сърцата и неумираща надежда, която крепи съзнанието и повдига духа.

Наред с тъжната история Любен не пропусна да заформи мини скандал във VBOX7.

На въпроса на потребител с име „Фитнес мания“ – „Какво му се случи на това момче, защо е така обезобразено?“ (имайки предвид многобройните татуировки), Любен изригва:

Същото, дето си причиняват и мъжете с ръце, като тая на снимката ти брат ми! КОМПЛЕКСИ довели до физическо изкривяване! Моето с игли, твоето с химия! И ДВЕТЕ ОТ КОМПЛЕКСИ! бъди така добър, не узурпирай моят поздрав за починалото братче – с „остроумия“ и предразсъдъци! Ако не те кефя, не ме гледай… тая песен няма лошо послание, поздравявам братче, което значеше много за мен! БЪДИ ТАКА ВЪЗПИТАН! Ако обичаш! … ако имаш още нещо да добавиш, моля на л.с във ф.б.