Любо Ганев признава, че върти бизнес с метан – „На инат“

Любо Ганев: Повече нищо не искам от волейбола

„Когато през 1999г. реших да се откажа от волейбола, си казах, че много съм му дал и много съм взел от този спорт, но повече от волейбола нищо не искам.” – каза в студиото на предаването „На инат” в четвъртък вечер Любо Ганев.

Той обясни, че спортът най-много му е помогнал в живота, защото благодарение на него станал толкова самоуверен и повярвал, че с каквото и да се захване, можел да го доведа до успешен край. „Научих се, че дори и да си ударя главата в стената, трябва да стана и да продължа напред.” – призна Любо.

На въпрос на водещия Марк О’Селски, дали не е мислел да стане треньор, Ганев отговори, че можел да помага, но не желаел нищо да получава. „Дори имах подписан двугодишен договор за спортен мениджър в Италия, но реших, че не искам да си изкарвам хляба с това и не съжалявам.”

Ганев призна още, че са му предлагали и  италианско гражданство, но той си казал, че все пак е българин, смятал да живее и да плаща данъци в родината си. „Сега всеки месец пътувам до Италия и представлявам над 20 италиански фирми, занимаващи се с природен газ.” – разказа Любо Ганев.

На въпрос, дали е възможно да се забогатее по честен начин у нас, бившият волейболист отговори:

„Има много начини да се спечелят пари. Моята максима е, че аз винаги харча повече пари, отколкото изкарвам и това ме мотивира да печеля все повече и повече, за да си задоволявам капризите. Докато играех волейбол направих доста пари, но много от тях загубих още като състезател.

След като смених няколко поприща, накрая се захванах с бизнеса с метан и там ми потръгна. В момента имам фирма, в която работят около 30 човека, бизнесът ми се разраства вече и извън България – в Сърбия, Македония и Румъния.

Когато преди 8 години ми хрумна да се занимавам с метан като автомобилно гориво, у нас още никой не беше чувал за метан станции. Всичко дължа на късмета си, че ми хрумна тази идея.”

Ганев разказа пред Марк О’Селски и за взаимоотношенията си с Красьо Черния, с когото ги запознали семейни приятели.

„Много добри приятели сме, излизаме, ходим по почивки и сме заедно почти всеки ден.”

Запитан, дали според него Красьо Черния е забогатял по честен начин, Любо Ганев отговори: „Той се занимава с много неща. Не се наемам да коментирам неговия бизнес, защото в крайна сметка всеки сам знае какво прави.”

Видео от предаването:

 
По темата: