Любо Киров, съдия в X Factor: Музиката не е спортно състезание!

Любо Киров, съдия в X Factor:  „Откривам себе си във всеки, който преследва мечтите си!“

Най-добър текст за 2013 г., Най-добър изпълнител на годината (2012), Най-добра песен (2007), четирикратен носител на наградата за „Най-добра група“, над 150 авторски песни и три пъти заслужено присъствие в световните класации. Представяме ви Любо Киров, съдия в X Factor.

„Има ли цветя“, „Ще те намеря“, „Различен, „Искам“, „Забранена любов“ – това са само част от над 20-те хита, които не само завладяха челните места на музикалните класации, но наредиха Любо сред едни от най-успешните и ярки музикални таланти на България. Авторската оригиналност и неподражаемият му лиричен стил му носят не само родно, но и световно признание – три от песните в първия му самостоятелен албум „Любо 2010“ намират своето заслужено място в авторитетната класация на МТV – Europe’s World Chart Express. Любо постига успехи и на електронната сцена с издаването на 2 албума с хаус музика, а турнето му „Life Is Beautiful” е сред най-успешните за 2012 г.

Талантът на Любо обаче се простира много извън вокалната му дарба. Над 150 е броят на текстовете на песни, които той е написал за български изпълнители като Дони, Орлин Павлов, Ирина Флорин, Тони, Мария Илиева, групите „Каффе“, „Сафо” и др. Неслучайно той е един от най-предпочитаните текстописци. Едновременно с това, Любо е и една от най-желаните дуетни половинки сред дамите в българската музика – Белослава, Сантра, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Деси Добрева, Виктория Терзийска. Дългогодишно приятелство го свързва и с друга звезда от родната поп сцена и съдия в X Factor – Мария Илиева. Най-новата й песен „Играя стилно“ отново е по негов текст.

Макар за кратко, в първия сезон на X Factor Любо вече е заемал съдийското място. Днес той приема предизвикателството да бъде съдия и ментор във втория сезон на музикално шоу № 1 в света. Признава, че открива себе си във всеки талант, който преследва мечтите си. Може да разпознае  бъдещия X Factor само по излъчването и вярва, че музиката не е спортно състезание – тя е преди всичко уважение и… любов.

 

Съдия в X Factor – какво означава това предизвикателство за Любо Киров?

Да разпознаеш безпогрешно таланта е голямо предизвикателство! Задачата е колкото приятна, толкова и отговорна. Ще срещна различни хора, които са дошли с голямата мечта да бъдат на сцена. Само най-добрите обаче ще могат да останат.

 

За теб с основание можем да кажем, че си извървял пътя на успеха. Какво искаш да кажеш на талантите, които тепърва искат да тръгнат по този път – за какво трябва да бъдат готови?

Истинският артист трябва да е готов за всичко по пътя си. Необходим е не само талант. Важен фактор е силата на характера, личността и да имаш какво да кажеш на другите, когато си на сцена – да предадеш истините, в които вярваш! Да обичаш музиката е само началото на пътя.

 

Когато един изпълнител застане пред теб за първи път, по какво познаваш дали има потенциала да стане звезда?

Излъчването носи достатъчно начална информация за човека. Бъдеща звезда може да бъде този, който успее за малкото време, което има, да те накара да не свалиш вниманието си от него. Потенциалът обаче има нужда да се развива.

 

Момчета, момичета, дуети или 25 + – на коя категория искаш да бъдеш ментор?

Би било интересно с всяка от групите. Ще е необходим различен подход, но аз мисля, че мога да намеря език с всички хора, когато става въпрос за музика и сцена .

 

Разпознаваш ли по някакъв начин себе си в лицето на всички млади таланти, които с огромен ентусиазъм се впускат в X Factor?

Разбира се, че виждам себе си по начина, по който участниците преследват мечтата, а тя никога не трябва да се изоставя. Смятам също, че сега, когато има подобни формати като X Factor, те имат по-добрия шанс, отколкото ние преди време.

 

Как си представяш новия X Factor на България? Какъв трябва да бъде той, за да спечели твоята подкрепа?

Аз ще търся човека X Factor, който може да даде заявка, че ще остане на музикалната сцена дълги години след участието си във формата. Нека това бъде само началото на една голяма кариера, защо не и световна!

 

Лично удовлетворение, забавление или победа на всяка цена – с каква нагласа би посъветвал участниците да влязат в този формат?

Важно е желанието за победа да присъства, но нека не забравят, че музиката не е спортно състезание. Ако бъдат себе си, ако са позитивни и уважават всички около себе си, успехът е гарантиран.

 

Ще стане ли сцената на X Factor свидетел на премиерата на нова песен на Любо?

Изпреварихте ме с този въпрос, затова ще разкрия, че премиерата на новото видео към песента ми „Имам само теб“ ще се случи oще в началото на втория сезон на X Factor .

 
По темата: