Любопитни факти за Турция в „Минута е много“

Минута е много” за културата и традициите на Турция

Тази седмица предаването „Минута е много” ще разкрие любопитни факти за културата и традициите на съседна Турция. Защо Курбан и Рамазан Байрам се отбелязват на различни дати и колко дни е разликата между двата празника, на тези и други въпроси, отговорите зрителите на БНТ ще видят тази събота. Специален гост на предаването ще бъде г-жа Меджбуре Ефраимова, Председател на Русенското дружество за културни връзки с Турция „Гюнеш”.

751-вият пореден брой на състезанието Минута е много ще се излъчи от 5-то студио на БНТ, откъдето преди 30 години започва своя забележителен път единственото предаване с толкова дълга история в телевизионния ефир.

В Минута е много” тази седмица ще се състезават Валентина Псалтирова от Пловдив с темата Празници и обичаи в Лудогорието, дебютантът Любомир Нешев от Видин с Отровни вещества и победителят от миналата игра Борислав Дончев от София с Ейбрахам Линкълн.

Загадката в рубриката „Въпрос на Клуб „Минута е много” е на Николета Зарева, трикратна победителка през 1996 г. с темата Фигурно пързаляне: „Какво е това, което мюсюлманите „даряват“ на своите близки на Курбан Байрам и което православните християни „даряват“ на своите близки на Сирни Заговезни?”. Отговорът – тази събота от 14:20ч. по БНТ 1.

Гледай видео запис от предаването онлайн