Любов под наем от bTV и онлайн – еп. 12, 13, 14, 15, 16 от 30.11., 01, 04, 05, 06.12.2017

Йомер посещава Дефне, за да й благодари за книгата, която му е подарила. Той очаква, че тя ще признае чувствата си към него, но Дефне заявява, че напуска фирмата. Йомер се съгласява да я освободи. Ясемин се завръща от Рим и донася подаръци за служителките в офиса. Дефне заварва Ясемин в кабинета на Йомер, когато идва, за да подаде молбата си за напускане. Йомер я отпраща и не намира време да я приеме през целия работен ден. Когато Дефне подава заявлението си, той й напомня, че в договора й е предвиден двуседмичен срок за предизвестие при освобождаване от длъжност. Дефне споделя със Синан съжалението си, че се е съгласила да участва в плана на Нериман. Синан я утешава и решава да разговаря с Йомер. Сердар предлага на Нихан да напусне работата си, тъй като неговата заплата от ресторанта е достатъчна за двамата.

Ясемин разкрива пред Дерия плана си да открие собствена пиар агенция, след като спечели успех с презентацията на „Пасионис“ – тогава ще може да иска от Йомер и Синан многократно по-високи хонорари за услугите си. Синан разпитва Йомер каква е причината за напускането на Дефне. Йомер отговаря, че личните мотиви на служителите му не го вълнуват. Сердар моли Исо да не се отказва от приятелството им заради връзката му с Нихан. Исмаил отвръща, че му е необходимо време, за да изясни отношението си към Сердар. Дефне е изнервена от снизходителното отношение на Йомер и Ясемин към нея. Докато очаква Дефне пред офиса й, за да обядват заедно, Исо забелязва Ясемин да излиза от сградата и е поразен от красотата й. Дефне признава пред Исо, че въпреки наранената си гордост не може да се раздели с мечтата за Йомер.

Йомер и Синан не одобряват моделите във фотосесията на Корай. Фотографът умолява Дефне да позира за нови снимки. Дефне съобщава на Нихан, че възнамерява да разтрогне договора си с Нериман. Нихан й припомня, че няма да може да върне сумата, която е получила като аванс. Исмаил предлага на Дефне да я откара до офиса й и я моли да му намери работа там, тъй като възнамерява да даде кафенето си под аренда. Дефне му обяснява, че не може да му помогне. Йомер нарежда на Дефне да помага на Ясемин в подготовката на предстоящата презентация и остава непреклонен срещу възраженията й. Ясемин се оплаква на Дерия, че шофьорската й книжка е отнета за управление в нетрезво състояние. Синан упреква Йомер, че възлага прекалено много задачи на Дефне. Йомер се оправдава с факта, че Дефне най-добре познава неговите вкусове и изисквания.

Дефне научава от Синан, че модната агенция се нуждае от нов шофьор и предлага Исо за вакантното място. Йомер и Синан са очаровани от новите снимки на Корай и настояват да знаят кой е моделът, позирал за тях. Корай ги заблуждава, че е сключил неофициален договор с много известна манекенка, но е обещал да не издава името й, тъй като е обвързана с контракт с козметичен концерн. Йомер повиква Дефне в апартамента си след края на работното време. В кухненски инцидент изнервената Дефне порязва ръката на Йомер. Той се извинява за поведението си през последните дни и я задържа да нощува в дома му. На сутринта й приготвя закуска и се отнася изключително внимателно с нея. Исо е назначен за личен шофьор на Ясемин. Синан критикува остро Йомер за безсърдечното му отношение към Дефне.

Синан се среща с Нериман, за да я предупреди, че планът им не работи и се отразява отрицателно и на Йомер, и на Дефне. Нериман го уверява, че Дефне и Йомер са се влюбили и от това произтичат проблемите помежду им. Нериман поръчва на Дефне да я посети и й забранява да напуска фирмата. Съветва я по какъв начин да подтикне Йомер да й направи предложение за брак. Сердар съобщава на баба си, че иска да се ожени за Нихан. Тюркян го предупреждава, че майката на Нихан няма да се съгласи да омъжи дъщеря си за сервитьор, който печели по-ниска заплата от нея. Синат пита Дефне дали между нея и Йомер са се зародили романтични чувства. Тя отрича. Синан я уведомява, че не е знаел, че според плана на Нериман Дефне ще напусне Йомер след сватбата им.

Корай уведомява Нериман, че е снимал Дефне за рекламата на „Пасионис“, но е скрил това от Йомер и Синан. Нериман разрешава на Дефне да напусне компанията, тъй като възнамерява да я превърне рекламно лице на „Пасионис“. Сердар забелязва, че Исо дава кафенето си под аренда, но няма средства, за да го наеме. Йомер предлага на Дефне да остане във фирмата, но тя отказва. Йомер и Синан се помиряват. Синан настоява да изпрати Дефне след работа и нейните близки го канят на вечеря. Корай съгласува с Дефне плана на Нериман да я представи като лице на колекцията по време на презентацията на „Пасионис“. Дерия дочува разговора им и го предава на Ясемин. Дерия не успява да отговори на въпроса на Ясемин каква е връзката между Нериман и Дефне. По време на презентацията Ясемин заключва Корай и Нериман и успява да осуети намеренията им. Синан предлага на Дефне да стане негова асистентка. Той съобщава на Йомер, че Дефне остава във фирмата, но ще има нова длъжност.

Йомер е засегнат от решението на Дефне и я упреква, че се отказала от поста си при него. Ясемин споделя с Дерия притесненията си, че известната Фериел Тумен не е присъствала на презентацията заради някогашни конфликти помежду им. Дерия съветва Ясемин да признае истината пред Йомер. В присъствието на Дефне и Ясемин, Синан моли Йомер да се обади на Фериел, с която някога е имал романтични отношения. Майката на Нихан й забранява да се среща със Сердар. Синан моли Нериман да се откажат от плана си и тя привидно се съгласява, защото вече не вярва в помощта му. Нериман изпраща Неджми да работи в „Пасионис“, за да може да влияе на племенника си. Дефне проявява ревност от Фериел и Йомер я подтиква да признае откровено защо е напуснала поста си при него. Настоява да се откаже от работата си като асистентка на Синан. Хулюси държи Нериман да го запознае с избраницата на Йомер.

Дефне променя външния вид на Сердар, за да прави добро впечатление пред майката на Нихал. Ясемин подарява нова риза на Исо като благодарност, че ремонтирал банята й, но той отказва да приеме подаръка. Дефне научава, че Фериел ще се срещне с Йомер в дома му и пристига там под претекст, че търси бележника си. Дефне е принудена да признае пред Йомер, че тя е позирала за фотосесията на „Пасионис“. Йомер се готви да целуне Дефне, но Фериел позвънява на входната врата на къщата му. Той се извинява пред Фериел с непредвидени обстоятелства и я отпраща. През това време Дефне напуска незабелязано дома му.

Гледай видео запис от сериала онлайн или тук

Инфо: Вестник ТВ Сага