„Людмил Ангелов свири Шопен“ – пускат VIP билети за самата сцена!

Изключителен интерес към новия цикъл “Людмил Ангелов свири Шопен”

На 15 декември, от 19:30 ч, в зала “България” публиката на Първия концерт от цикъла “Людмил Ангелов свири Шопен” ще бъде повече от местата в залата. Затова организаторите – Кантус Фирмус и Класик ФМ радио, вече продават VIP билети с места на сцената.

По повод 200 години от рождението на Фредерик Шопен, най-изтъкнатият български интепретатор на творчеството на великия композитор – пианистът Людмил Ангелов ще представи цикъл от 6 солови концерта /“Людмил Ангелов свири Шопен”/.

Не ми остава нищо друго, освен да бъда верен на себе си. Оставям компромисите на тези, които могат да ги правят”, заявява Людмил Ангелов – музикантът, лауреат на Международния Шопенов конкурс, прославил българската клавирна школа с множество награди от международни конкурси и престижни музикални форуми, преподавател и артистичен директор на Международния музикален фестивал Толедо, в Испания.

Програмата на Първия концерт от цикъла “Людмил Ангелов свири Шопен” включва: Ноктюрни оп. 15, № 1 и 2; Валс оп. 18 в ми бемол мажор; Скерцо № 1 оп. 20 в си минор; Рондо оп. 16 в ми бемол мажор; 12 Етюда, оп. 10. Цикълът се осъществява с подкрепата на Полския институт.

Людмил Ангелов е един от любимите пианисти на българската публика. Още с първите си концертни изяви той показва качествата на голям артист – техническа брилянтност и артистично себеотдаване.

През сезона 1987/1988 Людмил Ангелов представя клавирното творчество на Шопен в цикъл от дванадесет рецитала. За това уникално събитие получи отличието “Млад музикант на годината” в България. Участвал е и в някои от най-значимите Шопенови фестивали.

Дебютният му рецитал в Ню Йорк е през 1990 в Линкълн Център. Свирил е също така и в залите на Берлинската филхармония, “Плейел” и “Гаво” в Париж, “Херкулес” в Мюнхен, “Концертгебау” в Амстердам, Операта в Монте Карло, “Брукнерхаус” в Линц, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, “Аудитори” в Барселона, концертните зали на Московската и Миланската консерватории и др.

Людмил Ангелов живее и работи в Испания. През 2010 г. е канен да участва в журито на юбилейния конкурс „Фредерик Шопен” във Варшава.