Люси Дяковска с нов бизнес

Люси Дяковска стана дизайнер

Изработва мебелите за бар в Бургас паралелно с подготовката за турнето си

Най-успешният български експорт на европейската поп сцена – Люси Дяковска, започва бизнес като интериорен дизайнер.

Освен с изготвянето на идейните проекти тя ще се занимава и с изработката на мебели. Певицата натрупа опит в занаята преди три години, отваряйки работилница паралелно с двете си кафенета в София. Тогава изпълняваше поръчки за приятели, които варираха от сглобяване на минималистични шкафчета през огледала от естествено набрано дърво до паркет от любимата й тъмна череша.

„Работя с много хубава фирма и това малко хоби сега го развивам като някаква втора професия. Бизнес не мога да го нарека, защото аз не се занимавам с финансовия аспект. И тук, и в Германия си имам мениджър, който да движи договорите. Искам да знам, че имам сцена, всичко останало ме натоварва. По отношение на дизайна аз съм фантазията. Вече имам одобрен проект за едно заведение в Бургас и започваме реализацията”, сподели пред вестник „Монитор” Люси.

Реалният повод Люси да лети почти всяка седмица от Берлин до София е подготовката на първото й турне у нас. То е вдъхновено от трите й напълно разпродадени мюзикъл концерта в Плевен.

Атмосферата на Бродуей Люси ще сподели с феновете в девет града, първите три от които са Габрово (5 април), Ямбол (7 април) и Добрич (19 април). В сетлиста на Дяковска ще влязат откъси от „Чикаго”, „Кабаре”, „Мулен Руж”, както и компилация от хитове на Queen и пиеси на Джордж Гершуин.

Инфо: Агенция Монитор