„Мафия“ и „Черното влечуго“ – избрахме за вас от bTV Comedy!

bTV comedy – акценти от филмовата програма за седмицата 8 – 14 февруари 2010 г.

МАФИЯ
Оригинално заглавие: Jane Austen`s Mafia!
Дата на излъчване: 9-и февруари, вторник, 21:00 часа
Комедия, САЩ, 1998 г.
Режисьор: Джим Ейбръхамс
Участват: Джей Мор, Лойд Бриджис, Олимпия Дукакис, Джоузеф Витарели, Кристина Апългейт, Пиер Летар и др.

Режисьорът на знаменитите комедии „Има ли пилот в самолета“ и „Смотаняци“ прави невероятно смешна пародия на най-известните гангстерски филми на Холивуд. Главният герой Дон Винченцо Кортино е босът на възможно най-разпасаната и глуповата група за неорганизирана престъпност. Срещу него има заговор – плод на мафиотска разработка и кръстникът става жертва на коварно покушение. В него е стреляно 47 пъти и това го кара да се замисли за смисъла на живота. Патриархът на бандитите се нуждае спешно от свой довереник и приемник, който ще може окончателно и безвъзвратно да дезорганизира престъпността в страната. Сеньор Винченцо има двама сина: единият е уважаван герой от войната, другият – завършен психопат и наркоман. Кого ли ще избере мъдрият дон Кор…леоне….извинете, Кортино?

ЧЕРНОТО ВЛЕЧУГО
Оригинално заглавие: Blackadder: Back & Forth
Дата на излъчване:14-и февруари, неделя, 16:00 часа
Комедия, Великобритания, 1999 г.
Участват: Роуън Аткинсън, Тони Робинсън, Миранда Ричардсън и др.

„Черното влечуго” е самостоятелен епизод от едноименната британска комедийна поредица. Тя е създадена от Роуън Аткинсън („Мистър Бийн”) и сценаристите Ричард Къртис и Бен Елтън. Къртис и Елтън са автори и на „Мистър Бийн” и „Тънката синя линия”, а Къртис е сцнарист на „Четири сватби и едно погребение”, „Дневникът на Бриджит Джоунс”, „Нотинг Хил” и др.

„Черното влечуго” се състои от 24 серии и 10 специални епизода. Поредицата е призната за една от най-добрите на Острова за всички времена.

Едмънд Блекедър (Роуън Аткинсън) е благородник, който се слави с голямото си самочувствие, глупостта и пословичния си егоизъм.

С огромно нежелание той кани няколко знатни особи, за да ги почерпи послучай новата година. Заедно с иконома си са констурирали машина на времето и щедро предлагат на гостите да попътешестват с нея.

Всички заедно се оказват или в епохата на динозаврите, или са в Шеруудската гора, където ги залавя Робин Худ, или се срещат с Уилям Шекспир, докато той се мъчи да напише „Макбет”, оказват се дори в окото на военните действия край Ватерло… за да нанесат значителни промени в историята такава, каквато я познаваме!

 
По темата: , ,