Marc Hype & Jim Dunloop – майстори на фънка се доказват в София

ИДВА FUNK IN YOUR SOUL

представено от:

Contrabanda Consortium

(www.contrabanda.bg)

На 5 юни, в Sofia Live Club от 22:00h ще отпразнуваме шестия рожден ден на Contrabanda Consortium (ex Sabotage).

И тази година, с нас ще бъде легендарният диджей Marc Hype от Германия, който се завръща, за да ни припомни фурора от миналогодишния рожден ден на Sabotage през май в club Sugar.

В предстоящото издание, този път ще се включат с изпълнение на живо и неговите приятели – пианистът Jim Dunloop, фънк и соул певицата Lady Daisey и диджей Batsauce.Tе ще стъпят за първи път на българска земя, за да допълнят неповторимата парти атмосфера на cъбитието, както и да представят новите си албуми „Stamp out reality” и “In my pocket”.

Публиката ще се наслади на зашеметяващо шоу и фънки ритми директно от берлинската четворка, както и на местните ни диджеи VladeeJay и PhaseOne (Sleepwalkingz Crew). Вече тече и предварителната продажба на билети в мрежите на Eventim на ексклузивна цена от 10 лв., която ще продължи до ден преди събитието.

<< БИОГРАФИЯ И СНИМКИ НА АРТИСТИТЕ >>

Marc Hype започва своята DJ кариера през 1988, вдъхновен от великия Jam Master Jay и преминава през няколко хип-хоп десетилетия с безбройни продукции, турнета и състезания, като печели двукратно престижното състезание ITF през ’98-а и ’99-а. През това време си колаборира и записва с артисти като The Juice Crew легендата Masta Ace, Souls Of Mischief, DJ Z-Trip, Killa Kela & Mr. Lif. През годините, колекцията му от плочи и музикалното му съзнание се разширяват и го отвеждат до неговата страст –  фънк, соул и хип-хоп музиката. Селекцията му като диджей и продуцент е с уникален груув и стил.

Jim Dunloop е пианист от ранна възраст. Още в детството си той се запознава с композициите на Гершуин и Брубак, които предизвикват интереса му към джаз музиката. През годините бързо се запознава с творчеството на много джаз/фънк пианисти като Herbie Hancock , Bob James , Chick Corea и Adam Makiewicz.

Marc Hype & Jim Dunloop

Срещат се за първи път през 2004 в Берлин. Бързо се сприятеляват и започват да си сътрудничат за различни концерти и в продукции. Първите им плочи „The Antique Anthem“, „Bombay Raw“ & „Finale 74“, издадени от известния лейбъл Milk Crate, се радват на голям успех сред световния dj-обмен. По-късно през 2006 издават и кавъра на „The Mexican“ на Babe Ruth, който е обявен от британския джаз-специалист Джералд като „най-добрият кавър”. Най-добрите са и в правене на ремикси за артисти като All Good Funk Alliance, Deela или Kid Gusto.Последното им турне доказва способността им да запалят не само публиката из цяла Европа, но и навсякъде по света – Ню Йорк, Япония, Дубай, ХонкКонг, Русия, Израел и Автралия. Живото изпълнение на Marc Hype и Jim Dunloop може да се опише най-добре като перфектна симбиоза на  DJ-ing, Turntablism и най-висшо пиано изкуство. Трябва да ги чуеш и… видиш! Енергична фънк бомба за теб!

Lady Daisey & Batsauce

С родители, свирещи в пътуваща кавър група, Lady Daisey е буквално отгледана навсякъде по света. Пеейки от 5 годишна, Lady Daisey си е създала позитивен и мощен стил, който грабва вниманието и сърцата на всички, които я чуят. След като опитала с няколко различни групи, тя среща своя съпруг и продуцент Batsauce, с когото основават групата „Heavenly Noise“. От малки опушени клубове, до огромни хип-хоп фестивали – съчетанието на неговите фънки бийтове с нейния чувствен глас безусловно завладява хората и вдига духа им. Посланието им за истина, страст и любов е комбинация, която не трябва да изпускаш!

 
По темата: