Мариана Попова и Миро с нови парчета на концерт за Павароти


МАРИАНА ПОПОВА И МИРО с участие на Галаконцерта в памет на легендарния оперен артист Лучано Павароти – “Един живот за операта и нейните приятели”

Мариана Попова ще изпълни Summertime /Джорж Гершуин/ и „Let Me Cry” – нов аранж. на Христо Йоцов за голям симфоничен оркестър

МИРО ще изпълни арията на Ескамилио от Кармен на Бизе и „Губя контрол, когато” – нов аранж. на Христо Йоцов за голям симфоничен оркестър

7 октомври 2008 г. от 19.00 часа в зала 1 на НДК

ФОНДАЦИЯ НАЦИОНАЛНА ОПЕРА И БАЛЕТ КЪМ ПРИЯТЕЛИТЕ И ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ГОЛЯМАТА МУЗИКА

„Фондация „Национална опера и балет” организира за първи път в България Галаконцерт в памет на легендарния оперен артист Лучано Павароти.

Концертът ще се състои на 7 октомври 2008 от 19.00 часа в зала 1 на НДК под надслов “Един живот за операта и нейните приятели”.

Лучано Павароти е творецът, който има безспорен принос за популяризирането на класическата музика в световен мащаб. Неговите концерти „Павароти и приятели” се превърнаха в най-успешната музикална индустрия. Редом с Павароти застанаха най-големите звезди в поп музиката.

Програмата на концерта ще включва съвместни изпълнения на български оперни и поп звезди – емблематични за поп изпълнителите песни, както и любими арии и дуети от популярни опери, италиански канцонети и песни, подбрани и аранжирани специално за случая.

Мултимедийни прожекции ще подсилят присъствието на Павароти с уникални кадри от неговите незабравими концерти.

Патрон на събитието ще бъде Негово Превъзходителство италианският посланик г-н Стефано Бенацо със съдействието на Италианския културен институт.

Изненадите на концерта са свързани с имената на две гранд дами на оперното изкуство Мирела Френи и Райна Кабаиванска и вдовицата на Павароти – Николета Мантовани.”

 
По темата: