Мариана Попова в концерт с Георги Дюлгеров от Гласът на България

Акценти в програмата на клуб „Студио 5” в НДК от 2 до 6 май 2012

Музикални цветове от света

На 02 май ви каним на пътуване – чрез звуците на арфата и флейтата. Наши навигатори ще бъдат Анжела Маджарова – арфа и Наталия Геракис – флейта. Нежни, но категорични те ще ни поведат из музикалния си глобус.

Ето какво казват и самите музиканти за концерта си:

„…Една от най-хубавите страни да бъдеш музикант е пътуването по целия свят, както и срещата и изучаването на различни култури. Многоцветната палитра от емоции, чувства, настроения и изрази е обекта на артистично изследване в тази програма. Красотата и състоянието на морето през пролетта в Япония, прочутата френска музикална елегантност, латиноамериканската страст в музиката на Пиацола, за момент с мистично очарователният изгрев на Индия с Рави Шанкар, после уникалната мелодика в гръцката и българска съвременна класика. Това са някои от музикалните цветове които ще нарисуваме със звука на арфа и флейта.”

Потегляме в 19 часа на 02 май от синьото пристанище на Студио 5.

Вход – 14 лв.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

 

Beyond the curves

Мартин Марков и Александър Куманов ни канят на своя проект Beyond the curves – отвъд традиционните граници на джаза, но само в сферата на добрата музика. Датата е 02 май, а началото 22 часа в Студио 5.

Модерен и съвременен джаз фюжън ни обещават момчетата, в комбинация с фънк и есид груув, които ще придадат космическо усещане на мелодиите. Парчета в стила на Brad Mehldau и Jonathan Kreisberg, които трябва да се чуят, за да се усетят.

Отвъд ще ни отведат:

Мартин Марков – пиано

Александър Куманов – китара

Борис Таслев – контрабас

Атанас Попов – барабани

Очакваме ви – в нови измерения на джаза, на 02 май от 22 часа с Beyond the curves и Мартин Марков и Александър Куманов.

Билети: 8 лв.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

 

TANGO NUEVO

Tango Nuevo – това ще звучи от сцената на Студио 5 на 03 май от 19 часа. Ирина Стоянова (цигулка) и Марияна Теофилова (пиано) ще ни поведат на пътешествие из творчеството на великия Астор Пиацола. Съчетанието на инструментално танго и джаз винаги ни е очаровало безапелационно и не се съмняваме в неговата притегателна сила и този път.

В програмата ще чуете:
Return to the south (Vuelvo al sur)
Histoire du tango
Le grand tango
Escualo
Oblivion
Libertango

Дуото Стоянова-Теофилова е сформирано през 1996 г. по време на следването им в НМА “Проф. П. Владигеров” – София, в класа по камерна музика на проф. Ангел Станков. Участват в майсторските класове на проф. М. Фришеншлагер (Австрия) и проф. И. Нийман (Англия). Лауреати са на пьрва награда от VII международен конкурс за камерна музика Солун ’97 (Гърция). Имат записи за БНР, БНТ, Радио FM “Classic” и Гръцкото радио и телевизия. Освен в България, концертират в Гърция и Швеция.

Ирина Стоянова – цигулка, завършва НМА “Проф. П. Владигеров” – София, в класа на проф. Георги Бадев и проф. Верка Стефанова. Лауреат е на Международния конкурс в Неерпелт, (Белгия) сьс струнен квартет “Корда”. Работи в Софийската филхармония (1996–2004). От 2004 г. е концертмайстор на Софийската опера и балет.

Марияна Теофилова – пиано, завършва НМА “Проф. П. Владигеров” – София, в класа на доц. Маргарита Кръстева. Специализира камерна музика в класа на проф. Ангел Станков. Лауреат е на Националния конкурс “Св. Обретенов” ‘88 – Провадия, и на Международния конкурс “Музиката и земята” ’96 – София, с клавирен квартет. От 2000 г. преподава в Англо-американското училище – София.

Майсторът на аржентинското танго Астор Пиацола започва да свири на бандонеон от осемгодишен и се утвърждава като един от най-вдъхновените изпълнители на този инструмент. Със своя оркестър през 50-те години на ХХ век поставя началото на нова ера в тангото. Темпераментна и виртуозна, музиката на Пиацола е предпочитан репертоар от изпълнителите. В пиесата “Histoire du Tango” (1988) авторът представя историята на тангото от танца до концертната пиеса, в четири части, разделени на интервал от 30 години.

Студио 5, 03 май, начало – 19 часа – Tango Nuevo на Астор Пиацола с Ирина Стоянова (цигулка) и Марияна Теофилова (пиано).

Билети – 10 лв.

 

Ангел Заберски и Биг Бенд Бразз Асоциация

Бразз Асоциация са това, което ние, в Студио 5, си мечтаем да бъдем, като порастнем – големи, шумни, забавни и с многобройни почитателки! 03 май е единствената дата, на която ще можем да ги чуем този месец – но не мислим да плачем, а да се наредим първи на синия килим на Студио 5.

Бразз Асоциация, по ред на номерата, са:

Тромпети:
1. Илия Ненов- “lead”
2. Милен Петров- “lead”
3. Михаил Йосифов- джаз тромпет
4. Мартин Ташев
5. Тодор Бакърджиев

Тромбони:
1. Велислав Стоянов
2. Димитър Стоев
3. Божидар Василев
4. Кирил Зафиров

Саксофони:
1. Димитър Льолев- алт
2. Владимир Карпаров- алт
3. Атанас Хаджиев- тенор
4. Венко Георгиев- тенор
5. Тодор Цачев- баритон

Ритъм:
Димитър Шанов- бас
Стоян Янкулов- барабани
И, разбира се – Ангел Заберски- пиано, аранжименти, композиции

Момчетата ще представят виртуозни изпълнения на авторски пиеси, специално композирани за бенда от Маестро Заберски, както и произведения на Ленард Бърнстейн, Дюк Елингтън и още много „икони” в джаза. Концертът им носи определенията „бутиков” и „уникален”, потвърждение за което са думите на музикантите от „De Phazz”: „Бендът е един от най-страхотните, с които сме свирили досега. Те стават направо за Холивуд”.

Бендът е съставен от есенцията на джаз музикантите у нас и е единствен по рода си. Биг Бенд Бразз Асоциация е един от най-многобройните частни състави у нас, който чрез активната си концертна дейност доказа ниво характерно за световните сцени.

За тях: https://vbox7.com/play:193e90c7

http://www.angelzaberski.com/intro.html

 

Австрийски музикални седмици 2012 представя: Touching moments

На 04 май от 19.30 часа Студио 5 ще стане част от Австрийски музикални седмици 2012 с концерт на групата Touching moments.

Музиката на Touching moments е създадена от многогодишния опит на музиканти, които дълго време са се усъвършенствали в сферата на импровизираната музика…именно затова техните творби са един вид музикално пътешествие – отворени за всички музикални влияния, без ограничения за стил или други правила.

Публиката ще се докосне директно до личния глас на всеки от музикантите – за едно максимално интимно джаз преживяване.

Групата се състои от:
Wolfgang Puschnig – alto-saxophone, flute
Georg Gräwe – piano
Karl Sayer – double bass
Uli Soyka – drums, toys

И четиримата имат впечатляващи биографии, които обещават страхотна джаз вечер – като в коя посока ще поеме музиката им, ще разберете само, ако присъствате…на 04 май от 19.30 часа, в Студио 5. Австрийски музикални седмици 2012.

Билети: 10 лв.

 

Brazz ViliDj

Последният лайв на пънк-джаз-кибер партизаните от Brazz ViliDj за сезона в Студио 5!

На 04 май от 22.30 часа браз бурята ще ни залее отново и ние нямаме нищо против да бъдем корабокрушенци на острова на Студио 5.

Всичко това ни най-малко не е случайно. Групата се състои от не кой да е, а именно (поемете дълбоко въздух):

Вили  Стоянов – тромбон и вокал
Кирил Зафиров – бастромбон
Божидар Василев –  тромбон
Тодор Бакърджиев – тромпет
Мартин Ташев – тромпет
Мишо Йосифов – тромпет
Димитър Льолев – алтсаксофон
Денис Попстоев – алтсаксофон
Димитър Узунов – туба
Николай Данев (BrownSugar) – барабани
Христо Ганев – перкусии

В браз програмата: Killing In The Name (Rage Against The Machine), Valerie (Amy Winehouse),Sublime, Rasta Funk (Hot 8 Brass Band), Страшно обичам жените (Йосиф Цанков) и още много чувани и нечувани парчета.

За повече информация: http://www.facebook.com/pages/Brazz_ViliDJ/239113826126513

Билети – 7 лв. преди началото на концерта.

 

АКАГА Пристигна МАЙ!

На 05 май от 22.30 часа с група АКАГА пристига май – а и не само – в Студио 5! Новият концерт на фънк-джаз любимците ни гарантира и задължителната доза оптимизъм за месеца с музика и танци!

За 20 години през групата са преминали над 20 музиканта, като настоящият й състав е: Краси Куртев (бас китара), Петър Главанов (китара), Калин Петров (пиано), Димитър Митев – Дънди (барабани), Георги Велев (тромпет), Иво Казасов (тромпет), Красимир Кирилов – Джоджо  (тромбон). Създадена като фюжън формация, днес АКАГА прави смели компилации на тема фюжън-джаз, фънк, български фолклор, реге, соул. Любопитна подробност е, че всички музиканти от групата се познават от деца и са съученици от Музикалното училище в София.

В Студио 5 момчетата ще изпълнят любимите ни техни авторски парчета, както и най-повдигащите настроението фънк и джаз хитове, с гаранция за купон с много положително настроение! Елате да посрещнем пролетта, както подобава – с цветни мисли и танци до посред нощ!

05 май, 22.30 часа, Студио 5 и АКАГА това е музика, пипната за душата.

Билети – 10 лв.

 

Точка БГ на 06 май в Студио 5!

Навръх Гергьовден с нови градски песни и “Точка БГ” от 18.30 часа ще отправим поздрав не само към именниците, а и към всички ценители на добрата съвременна музика.

Точка БГ са:
Зорница Попова – вокал
Тодор Янкулов – китара, вокал
Красимир Първанов – китара, вокал
Пламен Сивов – китара, вокал

И четиримата са ни вече добре познати вече като “бардове”, “поети с китара”, “автор-изпълнители”. И четиримата – “носители на награди”, “лауреати” .

На 06 януари ще можем да се насладим на филигранната акустика на красивите китари на Краси, поезията на Пламен, дълбокият глас на Тодор, завладяващото сценично присъствие на Зорница – опитът на четиримата да заговорят на един език е някак предизвестен. “Точка БГ” сами наричат себе си “акустичен проект за нови градски песни”. И понеже философията на “новата градска песен” е свързана с начина на живот на новия градски човек, първите им изяви са в софийските клубове – места, където или те приемат, или те отхвърлят. Студио 5 така ще стане именно част от тях с този концерт.

Репертоарът им от двадесетина песни тепърва ще расте, като на лайфа в първите дни на януари ще можем да чуем добре познати песни като “Безименна” на Красимир Първанов, “Рила пее” и “Зора” на Тодор Янкулов, “Точка БГ”, “Човекът, който върви по вода” на Пламен Сивов и т.н.), но с нови хармонии и неочаквани обрати. Очакваме ви на Точка БГ – 06.05, Гергьовден, 18.30 часа, Студио 5.

Билети – 7 лв.

 

Студът ти отива – един концерт на Георги Дюлгеров от Гласът на България и приятели! Със специалното участие на Мариана Попова!

„Студът ти отива” – така е озаглавен първият сериозен концерт на младия певец Георги Дюлгеров, когото обикнахме от предаването за таланти Гласът на България. На 06 май от 21 часа в компанията на много приятели и със специалното участие на Мариана Попова, ще можем да се насладим на един истински поп концерт – с много заряд и най-любимите ни парчета!

А ето и какво казва за изпълнителя сайтът на Гласът на България:

„Георги Дюлгеров е на 30 години и е от Бургас. Георги е на мнение, че е „хубаво човек да бъде различен, защото иначе се слива с тълпата”.

„Ти си уникален певец, достигащ нивото на Георги Христов“, е мнението на Мариана Попова за Георги….”

Очакваме с нетърпение да видим талантливия изпълнител и на нашата сцена – където той ще изпълни и парчето „Студът ти отива” – единствената песен, която култовата бой банда Бекстрийт бойс са дали да бъде изпълнена на български – само и единствено за Георги!

06 май от 21 часа, Студио 5 – Студът ти отива с Георги Дюлгеров и приятели!

Билети – 12 лв.

 
По темата: