Мария Илиева и „Условие Номер 1“ – хит видео премиера

Мария Илиева става реге кралица в новия ѝ сингъл със Zafayah

Видеото към „Условие №1“ е вече факт

Мария Илиева отправя реге предизвикателство заедно със Zafayah, вокалист на най-добрата реге група в Източна Европа Roots Rocket. Още с представянето си в X Factor миналата седмица дуетната им песен „Условие №1“ получи изключително добри отзиви, а от днес видеото е вече факт и може да бъде видяно на адрес: https://vbox7.com/play:95add25853 .

Поканата за колаборация идва от Zafayah. Реге изпълнителят признава, че е голям фен на Мария Илиева и винаги е имал желание да направят нещо заедно. Приятно се изненадва, когато след първоначалния разговор Мария приема предложението му да запишат дует и е изключително впечатлен от професионализма на певицата.

„Условие №1“ е по текст и аранжимент на Пламен Зафиров – Zafayah, а музиката е писана от него, Ясен Обретенов и Деян Илиев. Характерния реге груув, комбиниран с двойна доза талант и харизма от Мария Илиева и Zafayah, превръщат песента в зимен хит с вкус на лято.

Видеото е заснето от носителя на наградата най-добър режисьор от Първите български Хип-хоп награди Павлин Иванов – BASHMOTION. Снимките са реализирани в халетата на бившия мебелен завод „Сава Ганчев“ във Варна. За визията си във видеото Мария Илиева се доверява на Кина Кудева (коса), Кристина Славова (грим) и Васил Божилов (стилист). Впечатление прави свежата анимация която изрисува различни елементи във видеото, като струните бас китара, контурите на барабани и… корона на главата на Мария Илиева.

“Със Zafayah се работи изключително лесно и с много настроение, той е вдъхновяващо талантлив артист, който знае какво иска,” споделя певицата. “Звукозаписният процес беше забавен, а най-голямото предизвикателство за мен бе да “нареждам” рими, правя го за първи път и много ми хареса.”

Мария Илиева и Zafayah играят стилно заедно – доказателство за това е фактът, че за два часа клипът събра 16 000, от които едва 18 са останали недоволни (по статистика във VBOX7).

Zafayah (Зафáя) е един от пионерите на реге музиката в България.

Съосновател и продуцент в първият и засега единствен български  лейбъл за реге музика Roots Rocket. Работил е с артисти и  музикални продуценти от Европа, Ямайка, САЩ, Кения и Индия. Участвал е в концерти в Обединеното кралство, Швеция, Швейцария,  Словения, Словакия, Унгария, Румъния, Гърция, Турция, Македония, Непал и Индия. Споделял е сцена с някои от легендарните артисти в  реге-жанра като Kymani Marley, Capleton, Mad Professor, Macka B, Dub Inc и др. Заедно с групата Roots Rocket е носител на  наградата на най-големия реге фестивал в Европа (Rototom Sunsplash) за най-добра реге група в Източна Европа за 2013г.