Мария Илиева с юбилеен концерт на сцената на X Factor!

Мария Илиева с грандиозен концерт в София

Певицата отбелязва 10-годишнината от началото на соловата си кариера.

Дългоочакваният концерт на Мария Илиева в София – 10 години „Лунен сън” ще бъде на 03.12. в зала „Фестивална”. С уникално шоу, звук и мултимедия обичаната певица ще завърши турнето си по случай 10 години от старта на соловата ѝ кариера.

Преди 10 години Мария Илиева завладява българската музикална сцена с дебютния си сингъл и едноименен албум „Лунен сън”. След два успешни албума и един макси-сингъл, 18 №1 сингъла, две продуцентски фирми и стотици концерти в страната и чужбина, Мария Илиева е сред емблематичните имена в българската музика. Тази година певицата отбеляза юбилея с поредица от концерти със симфонични оркестри в големите градове на България.

Финалният концерт в София ще е уникално събитие за феновете. Мария Илиева ще пее на най-мащабната концертна конструкция, използвана от български артист – сцената на X Factor. Това е и прецедент в историята на световния формат – досега подиумът не е предоставян за самостоятелен концерт. Продуцентите от Паприка Латино, Нова телевизия и FreemantleMedia са единодушни, че Мария Илиева е артистът, чийто концерт заслужава да бъде на тази сцена.

Музикантите до Мария Илиева ще бъдат Живко Петров (музикален директор и клавишни), Веселин Веселинов – Еко (бас), Димитър Семов (ударни), Георги Янев (китара), Криста, Елена Кокорска и B.O.Y.A.N. (вокали) и камерен струнен оркестър Arena Orchestra с концерт-майстор Пламена Жекова. Специални гости ще бъдат Белослава, Графа и Любо, Стоян Янкулов – Стунджи, хор „Космически гласове от България” с диригент Ваня Монева, Красимир Илиев (концерт-майстор на Софийски духов оркестър) и Millenium Dance Zone с хореограф Милен Данков.

Билети за събитието се продават на касите на билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream и на място в деня на концерта. Цените са от 15 до 50 лв.

 
По темата: ,