Марк О’Селски: Фандъкова, къде ти е оставката?!

Марк О’Селски поиска оставката на Йорданка Фандъкова

Магарето Марк О’Селски поиска оставката на софийския кмет Йорданка Фандъкова директно в ефир в своето предаване „На инат”. Причината е случаят с починалия от раните си проф. Ботьо Тачков, който издъхна в неделя, десет дни след като глутница кучета почти го оглозгаха на улицата.

„Виновните за смъртоносния инцидент не са анонимни. Те си имат имена, работят в Столична община и всеки месец получават заплати. Тези хора си имат и началник, който отговаря за тяхната работа. Казва се Йорданка Фандъкова – същата Фандъкова, която по време на предизборната си кампания постави проблема с бездомните кучета като основен приоритет в програмата си! И която в собственото ми предаване тогава заяви, че когато стане гаф, човек трябва да поеме отговорност и то лично.” – коментира Марк и припомни думите на софийския кмет в предаването „На инат” преди две години. Тогава Фандъкова заяви, че най-естествената постъпка, когато човек не се справи с един проблем, е да си подаде оставката, както тя самата е постъпила, още докато е била зам.кмет при провала на системата за записване за детските градини.

„Защо преди две години оставката беше най-естествената постъпка, а сега вече не е?” – попита Марк О’Селски и се възмути, че докато нахапаният проф. Ботьо Тачков берял душа в болницата, кметицата на София лъснала доволно на корицата на женско списание със заглавие „Кметът идва”. „Това е цинично. Толкова много повтарящи се случаи на разкъсани хора вече не са инциденти. Дори и вината да не е лично на Фандъкова, аз мисля, че точно тя, а не някой друг,  трябва да понесе отговорността.” – категоричен бе анимационният водещ, който пряко се обърна към столичния кмет с думите: „Госпожо Фандъкова, мисля, че подаването на оставка е единственото правилно и достойно нещо, което може да направите в момента. Да, то няма да върне живота на десетките хора, изядени от кучета, но така поне ще покажете, че ви пука! И на Ваше място ще може да дойде човек, който наистина да се справи с този проблем!”. След обръщението си към Йорданка Фандъкова, Марк показа снимка на Фандъкова, обърната с гръб и надпис „Кметът си отива”.

На своята страница http://nainat.livenews.bg/ триизмерното магаре коментира актуалните събития всеки ден в 9.00 сутринта и в 15.00 следобяд и не спестява атаките си към никой от политиците по наболели теми.

Видеото от предаването на Марк О’Селски с искането на оставката можете да гледате ето тук: http://nainat.livenews.bg/multimedia/v/108

 
По темата: