Мартин Карбовски „улови“ „Октоподът“ – виж го в събота по „Нова“

Октоподът проговаря пред Мартин Карбовски

В последната събота на май социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” представя едно безпрецедентно интервю на Мартин Карбовски със сочения на „мозъка” на Октопода адвокат Николай Велков.

„Ще ви покажем Октопода, за който толкова се говори у нас.” – разказва Мартин Карбовски. – „Ако си представяте Октопода такъв страшен, зъл, с кофти мутра – това не е така.

Човекът, който ще видите, е част от операцията „Октопод”, но по никакъв начин не изглежда – поне на нашите снимки – заплашително. Това обаче, според мен, го прави още по-опасен – ако е виновен! Защото новите бандити вече не са това, което бяха. Така поне казват. ОФ представя – заподозреният, арестуван и пуснат под гаранция в аферата „Октопод” – гражданинът Николай Велков, смятан за „мозъка” на Октопода.”

Адвокат Велков е обвиняем по делото „Октопод” и е на свобода срещу гаранция от 20 000 лева. Обвинен е в участие във въоръжена престъпна група от длъжностни лица. Някои издания дори му сложиха думи в устата, че искал да убие вътрешния министър Цветан Цветанов.

Николай Велков – лице по аферата „Октопод”, което досега не е говорило, дава отговор на всички въпроси, които вълнуват обществото.

„Той е на 43 години, има хиляда лева в портфейла си, офисът му е скромен, но е скъп и е в идеалния център.” – коментира Карбовски. – „Бандит с бяла яка или случайно попаднал сред зъбните колела на държавата богат уверен човек – това идва да решавате вие! Няма по-добър съд от зрителите!”

”Отечествен фронт” – събота, 29 май 2010 г., 18:00 по Нова телевизия

Видео анонс: