Мартийн, Бикс и Дейз от Шоуто на Слави пускат първия си хит!


Родни Hip-Hop и RnB изпълнители поставиха два рекорда за седмица

Marteen, Bix и Daze покориха Billboard BG и Телевизия The Voice

Едни от най-младите Hip-Hop & RnB родни изпълнители Marteen, Bix и Daze (Мартийн, Бикс и Дейз) поставиха два музикални рекорда само за седмица. Видеото на най-новата им песен „Промяната си ти” се изкачи до Номер 1 в класацията на сайта Billboard-bg.com и в същото време влезе в Топ 10 на Телевизия The Voice.

Това не е първият проект на Мартин, Благовест и Владислав – както са имената на момчетата. През 2009 г. Marteen & Bix, които учат тонрежисура в НБУ, записаха парчето „Нещо неморално”, което стана хит на лятото.

През 2010 г. Marteen & Bix бяха поканени да участват като гост изпълнители в конкурс в „Шоуто на Слави”, където работиха върху поп-фолк паче с рап елементи и спечелиха най-високата оценка от журито.

Музиката, текстът и аранжиментът на „Промяната си ти” са изцяло авторски. Песента е записана в Sound Face Studio, видеото е заснето буквално за един ден изцяло със средства на момчетата и техния мениджър Петко Кирков. Клипът е дело на младия екип “Sanctus Silva”.

”Идеята на песента е, че всеки има право на глас и трябва да изкаже своето мнение. Не бива да се оставяме да ни манипулират, да се превръщаме в марионетки, защото промяната е вътре в самите нас” – споделят момчетата.

Инфо: Advertix Team / Erogance.eu

Интервю с Marteen, Bix и Daze – част I

Интервю с Marteen, Bix и Daze – част II