Мъртва страна на Антонина – MP3 и видео хит

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=3W7ql7AB4Rw

Потърси MP3

„Емоционално“, „Докосващо“, „Истинско“ – такова е началото на сезона за Антонина. Такива са и повечето оценки от феновете на жанра за последния й проект „Мъртва страна“. Клипът на баладата се появи преди няколко дни и, както самата Антонина признава, тази песен е много лична за нея.

„Някой видя политика в промото, свързано с този проект. Сега, след като песента и клипът са достъпни за публиката, виждате, че в „Мъртва страна“ няма политика, а социален проблем. Нещо, за което политиката в България си затваря очите. Ще използвам отново една метафора.

Навремето в древен Вавилон е имало практика да избиват зъбите на проститутките.

Доста рационалнална и тъжна практика.

Е, господа! Аз не съм проститутка във Вавилон и имам зъби!

Един артист трябва да има зъби, трябва да има позиция, да може да се изразява чрез изкуството, което прави. Разбирам, че от една фолк певица се очаква просто да прави софт порно в 4К, да се пъчи с лайкове и гледания и да брои участията на колежката си! Но, господа! Не се намираме в древен Вавилон. В България сме и някой трябва да съживи тази мъртва страна!“

Антонина е изпълнител с ярка индивидуалност. Фолк феновете от години я свързват с проекти, в които изпълнителката ясно заявява позицията и отношението си. „Мъртва страна“ е поредният проект в дискографията на певицата, с който развълнува не само аудиторията в България, но и многобройните българи из целия свят.

„Това е много лична тема за мен. И много болезнена. – Признава изпълнителката. Моята най-добра приятелка емигрира от страната ни и тогава за първи път осъзнах колко голям проблем е това. Дадох си сметка колко много хора си тръгват оттук. Осъзнах, че когато загубваш приятел, те боли не по-малко отколкото когато загубваш човек, с когото си имал интимна връзка например. Различен е контекстът – усещането за пустота е същото.“

Мушмула Петрова е автор на текста и публиката ще я види за първи път в друга светлина. Младото дарование е по-познато със забавната си лирика, която Антонина използва в последните си проекти.