„Мързелград“ – сезон 3 от Boomerang

Спортакус – героят, който покори света

  • Неизлъчван досега сезон на Мързелград тръгва в България този септември, по Boomerang
  • Мързелград е единственото световноизвестно забавно заглавие, посветено на здравето и пълноценния живот на децата

За близо десет години супергероят Спортакус успя да накара децата по целия свят да се раздвижат, да танцуват, пеят и играят заедно с неговата пъстра ТВ поредица Мързелград. Сега, с премиерата на третия сезон на Мързелград по Boomerang на 2 септември от 13:45 ч, той се завръща, за да вдъхнови децата да се чувстват добре от това да се занимават със здравословни неща.

Създаден от Исландския атлет Магнус Шевинг, който същевременно с това и участва в предаването, Мързелград проследява приключенията на супер героя Спортакус, момиченцето с розовата коса – Стефани, лентяя-злодей Подлия Роби и забавните жители на измисления Мързелград. Техните неволи по смешен и развлекателен начин предизвикват децата да упортебяват полезни за здравето храни и напитки, да се занимават със спорт, да се движат и танцуват. Новият сезон идва с още повече приключения, истории и хумор, с повече екшън, както и с някои нови герои. Освен всичко, във всеки епизод ще има по една нова песен, така, че забавлението е гарантирано за цялото семейство.

Този сезон ще бъде първият, произведен след като компанията бе придобита от Turner Broadcasting System в края на 2011. Той е заснет в Студиа Мързелград в Исландия, а специалните ефекти са творение на  Turner Студиа в Атланта, на които дължим и Бен 10, Игра на ниво и X-Men. Спортакус е добавил някои нови технически устройства и возила към своя геройски костюм, разработен от АйрънХед Студиос в Лос Анджелис, работили още по костюмите в  Обливиън, Фантастичната четворка, Желязният човек и Батман.

Една концепция, създадена преди почти 20 години от Магнус Шевинг, Мързелград е единственото световно забавно заглавие, посветено на здравето на децата. Освен ТВ предаването, марката включва сценични представления, музика, игри, обществени, търговски, публицистични и радио инициативи, сред които маратони, спортни клубове и кампании за здравословно хранене, подкрепяни на правителствено ниво. Главният герой в Мързелград – Спортакус е лице на кампании за балансиран начин на живот, водени по целия свят и дори присъства в Белия дом, където влиза в отбор с Първата дама Мишел Обама, за да популяризират пред американските деца в предучилищна възраст идеята за активен и здравословен начин на живот.

Факти за Мързелград:

  • Идеята на Магнус Шевинг – Мързелград – се ражда в Исландия през 1995 г с публикация на детска книжка.
  • През 2002, след кампания на Мързелград, продажбите на дребно на плодове в Исландия бележат ръст от 22%.
  • Носителят на лиценза за костюми от Мързелград – Сезар продава за 1 година 183 000 костюма само във Великобритания!
  • Мързелград се снима в специалнсо създадено за тази цел студио в Исландия, където се намира едно от най-големите студиа със зелен екран в Европа.
  • Магнус Шевинг е бивш шампион по гимнастика и аеробика – през 1994 и 1995 е Европейски шампион по аеробика, а през 1994 е сребърен медалист от Световното първенство по аеробика.
  • Мързелград и знаковият му главен герой Спортакус са инициатори на уважавани и мащабни социални инициативи в редица страни като САЩ, Великобритания, Норвегия, Мексико, Исландия и България.
  • Известна с динамичните си мелодия и танци песен от Мързелград, “Bing Bang” е издадена във Великобритания и достига номер 4 в класациите за сингли на Острова.
  • Когато сценичната постановка Мързелград се появява в Мексико сити, билетите се разпродават три пъти по-бързо от тези на рок легендите U2!

„Аз наистина вярвам, че всички деца са супер-герои. Хлапетата имат естествен инстинкт да се движат, да бъдат активни и да се забавляват” – казва Маркус Шевинг. “Те обичат игрите и искат да уловят всеки момент – затова и превръщат всичко в игра. Освен това те знаят кога трябва да „заредят” с енергия и кога им трябва почивка. Създадох Мързелград, защото исках да запазя това детско отношение за цял живот. Мързелград знае, че всички деца са супергерои и ги мотивира да си останат такива!“ – Магнус Шевинг, основател, създател и изпълнител на главната роля в Мързелград.

***

Мързелград е водещо и уважавано заглавие в областта на забавленията за деца и включва ТВ поредица, сценични постановки, спортни събития, публикации и много други форми, които разпространяват идеите за здравословен и пълноценен живот сред децата в предучилищна възраст по енергичен и забавен за тях начин. Създадена от известния Исландски атлет Магнус Шевинг, ТВ поредицата се излъчва в 170 страни, влиза в над 500 милиона домакинства на повече от 30 езика.  Мързелград е в постоянно сътрудничество с правителствени агенции по целия свят, за да разгърне широкообхватни и ефективни здравни инициативи.

 
По темата: ,