„Маски“ – нестандартно руско шоу тръгва по bTV Comedy


Най-смешните скечове в Русия и Украйна тръгват в шоуто „Маски” само по bTV cоmedy

„Хаосът в страната, в политиката, в телевизията, хаосът навсякъде около нас, даде възможност на шоуто „Маски” да се появи на бял свят.” Това разказва създателят на комедийната програма „Маски” Георгий Делиев. Шоуто ще се излъчва единствено по bTV comedy от 3 март всяка сряда и петък от 17.30 часа.

Комедийната трупа „Маски” е създадена през далечната 1984 година. Характеризира се със собствен, неподражаем стил и духовитост в шаржирането на действителността и историята. Всеки актьор създава свой собствен уникален и запомнящ се образ.

Краткометражните филми (26-52 мин.) в стила на нямото кино се излъчват от 1992 г. и досега.

Когато ми задават въпроси за моите филми, скечове, спектакли  – „Какво сте искали да кажете? Какъв смисъл влагате в този кадър?” – обикновено не отговарям. Не защото не зная какво да отговоря. Просто, ако нещо не е ясно от самото произведение е безсмислено да се разшифрова.” – казва Делиев.

Снима скечове, клоунади на актуални и злободневни теми от днешния ден на Русия, Украйна и народите, живеещи на териотирята на бившия СССР. (Има епизоди за армията, танците, жените, любовта, алкохолизма, еснафщината, футбола, новобогаташите, затвора, втората световна война…)

Понякога интерпретира исторически факти с езика на сатирата и пантомимата. Има епизоди на шоуто „Маски”, които са с нецензурни реплики и откровено цинични – предизвикват брожения сред общественото мнение – дискусии и критики.

Своята популярност комедийната трупа „Маски“ дължи на телевизионните проекти както и на спектаклите на театралната сцена.
Ето какво пише в. „Bild Rhein-Neckar“ (Германия):
„… Комедийната трупа „Маски“ (Одеса) , е най-ярката от бившия СССР. Тя е известна из цяла Европа … карайки публиката да се задъхва от смях. Хуморът им е понякога твърде рязък, саркастичен, понякога печален, предизвиква сериозни разсъждения, но не оставя никого равнодушен..“

Георгий Делиев е познат на българските зрители от участието си във филмите: „Акордьорът” (2004) и „7 дни с руска красавица” (1994).

Видео от поредицата:

 
По темата: