Мъчат бебета в паспортните отделения – виж в „Календар“!

Само в „Календар” –  родители правят по 30-40 опита да снимат децата си за документи в полицията

„Календар” неведнъж е разказвал за изнервящите опашки пред гишетата за издаване на нови документи за самоличност. Процедурата често е истинско мъчение дори за бебетата, оплака се младо семейство пред нашите кореспонденти във Варна. Причината – снимането на най-малките деца понякога отнема дни и коства на родителите не само време, но и много нерви.

Налага ви се да пътувате с детето си в чужбина. Отивате в кварталното РПУ за нужните документи – в работно време и задължително двамата родители. Изчаквате дългите опашки за подаване на заявление. И точно когато си мислите, че досадната процедура е свършила, идва ред на снимката.

На някои от хората им се налага да правят по 30-40 опита за снимане на детето. Едно 10-дневно дете го снимали в продължение на три дни!

От полицията обясняват, че проблемът в снимането на децата идва от параметрите на технологията, които по стандарт били само за възрастни. Така че ако на опашката пред вас се появи чакащо за снимка изнервено бебе – и вие, и родителите може само да стискате палци и зъби до момента на успешната снимка…

 
По темата: