MAV и Даниела Арнаут – оценени в чужбина, неглижирани в България

Българско хаус парче в ефира на Release Yourself на Roger Sanchez

“Drugness” е дело на MAV feat. Даниела Арнаут

На 28 февруари тази година в ефира на световноизвестното радио предаване “Release Yourself” на Roger Sanchez беше представен сингълът “Drugness” на MAV feat. Даниела Арнаут.

Това е първото българско хаус парче, което влиза в музикалния плей лист на предаването.

Release Yourself” има над милион и половина онлайн слушатели по цял свят и се излъчва по 28 радиостанции в 25 държави.

У нас сингълът „Drugness” беше представен официално на 5 декември 2009 г., в рамктие на 6-часовия сет на DJ Tarkan, в столичния клуб Червило. По време на Drugness Release Party бяха представени още и два видеоклипа към парчето.

Макси сингълът Drugness е издаден и разпространен в най-големия онлайн магазин за хаус музика – Beatport и съдържа пет ремикса: един клубен ремикс на Dj Doncho и 4 ремикса на Dj Tarkan.

“Щастлив съм, че Drugness ще има шанс да се докосне до такава многобройна публика”, сподели Михаил Вучков, отговорен за проекта и продуцент на SSS Production.

“Надявам се, това да промени отношението на българските радиостанции към българската музика и тя най-накрая да намери място в родния ефир”, допълни той.

И отбеляза още, че у нас разпространението на подобен род сингли е много трудно, а предлаганата музика не се прослушва и пуска от музикалните редактори, само защото е българска.

Той заяви още, че е решен активно да се бори за промяна на тази ситуация чрез компанията си SSS Production.

На този адрес можете да намерите и чуете Drudness: http://www.releaseyourself.com/indexflash.htm, предаване 436