Майк Стърн и компания на път за София, барабаните са тук

Четири дни до дългоочаквания концерт на супергрупата на Майк Стърн с Дейв Уекл и Боб Малах и със специалното участие на Ришар Бона

Специално от Германия пристига комплект барабани YAMAHA “PHOENIX” за  барабаниста Дейв Уекл

Акцентът в програмата на фестивала Джаzz+ 2010 е изявата на бенда на Майк Стърн с Дейв Уекл  – ударни и Боб Малах – саксофон и със специалното участие на басиста и вокалист Ришар Бона. Това не е просто бендът на великия китарист Майк Стърн. Тук се сблъскваме с трима равнопоставени солисти, които заедно постигат екстатично концертно преживяване.

Ришар Бона освен, че е ненадминат майстор на баса, с пеенето си създава празнично настроение и без преувеличение може да се каже, че обаятелното му артистично присъствие блесва от първите няколко тона и го превръща в любимец на публиката.

Дейв Уекл е барабанист от най-висока класа и не просто свири на барабаните, той пее и солира на тях.  Естествено изискванията му за комплекта барабани са много високи.  Тъй като той е рекламно лице на  марката Yamaha и предпочита да използва YAMAHA “PHOENIX“ – сетът барабани, на които ще свири в понеделник, 17 май Уекл пристигат специлно за неговата изява от Карлсруе в Германия. Очакванията на всички ще бъдат покрити и надминати, защото дами и господа, това е Дейв Уекл!

А Майк Стърн е човекът, който събира около себе си тези музиканти, той е и композиторът на пиесите, които ще прозвучат в понеделник, 17 май  в зала 1 на НДК, той е и изпълнителят, чийто стил и начин на свирене пленяват от раз! Не случайно той е един от най-изявените китаристи на своето поколение, в дългата си кариера е свирил с кого ли не в джаза – ако се обърнем назад и тръгнем да изброяваме проектите и хората, с които е работил би се получила една спретната и добре подредена джаз екциклопедия – Майлс Дейвис, Майкъл Брекър, Джон Патитучи, Дейвид Санборн, Джак ДеЖонет, Бела Флек, Бил Еванс, да изброим само някои от тях.

Срещата с тази супергрупа обещава да ни насити с емоции и настроение за дни напред!

Майк Стърн, Дейв Уекл, Ришар Бона  и Боб Малах пристигат в неделя от Виена и единственото, за което си мечтаят в този ден е уютно и тихо местенце, където да отпочинат и да се заредят с нови сили за концерта си в понеделник. Турнето на групата е напрегнато и тежко, а спирката им в София попада по средата на европейската им обиколка. Равнопоставените солисти в този силен бенд желаят да опитат вкусна местна храна и добро българско вина, както и да разгледат града и да се потопят в атмосферата му.

Билети за концертите от фестивала „Джаzz+ 2010“, 15-19 май може да намерите в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) в интернет,  на касите на НДК, в зала “България” и в “София Лайв Клуб”, в “Дюкян Меломан” и много други каси (адресите на сайта на Тикет Плюс).

Аудио, видео и фото материали за гостите на фестивала “Джаzz+ 2010” може да намерите на http://fest.jazz-plus.com

 
По темата: