Майкъл Дъглас и Чарли Шийн в „Уолстрийт“ по bTV – видео

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 9 – 15 декември 2013 г.

СЪБОТА, 14 декември
00:30
Агресивни танци
Оригинално заглавие: Stomp The Yard (САЩ, 2007 г.)
Жанр: Драма, Романтичен, Музикален
Режисьор: Силвиан Уайт
Актьори: Кълъмбъс Шорт, Меган Гуд, Дарин ДеУит Хенсън, Не-Йо, Браян Уайт

Гледай видео анонс онлайн

След трагично събитие 19-годишен танцьор от Лос Анжелис решава да зареже досегашното си ежедневие и се записва в историческия University of Truth в Атланта. Но неговите усилия да получи образование и да ухажва момичето, което харесва, остават на заден план. Той е привлечен от двете общности в кампуса, които искат и имат нужда от неговите страхотни движения и умения на танцьор в „уличен стил“. Целта е да спечелят изключително престижното национално състезание в стил „стрийт-степ“.

НЕДЕЛЯ, 15 декември
13:00 ЧАСА
Преследването на Либърти
Оригинално заглавие: Chasing Liberty (САЩ, 2004 г.)
Жанр: комедия, романтичен
Режисьор: Анди Кадиф
Актьори: Манди Мур, Старк Сандс, Джеръми Пиван, Тони Джавардина, Анабела Сиора и др.

Гледай видео анонс онлайн

В живота на Ана има много мъже. И всички те носят слушалки и пистолети. Те са агенти на тайните служби със задача да защитават дъщерята на президента. И те определено убиват надеждите й за нормален живот. Тя е дъщеря на Президента.

Но тя иска да бъде и самостоятелна личност. Талантливата Манди Мур дебютира в романтична комедия с ролята на Ана, която най-накрая убеждава баща си да намали броят на агентите, когато отива в музикален клуб. Но при пристигането в клуба, когато разбира, че баща й се е отметнал от сделката, Ана се отървава от агентите и се измъква с Бен, симпатичен фотограф, с когото се е запознала. Ана не е казала на Бен коя е. Но и Бен (дебют за Матю Гуд) си има тайни.

22:30 ЧАСА
Уолстрийт
Оригинално заглавие: Wall Street (САЩ, 1987 г.)
Жанр: Драма, Криминален
Режисьор: Оливър Стоун
Актьори: Майкъл Дъглас, Чарли Шийн, Дарил Хана, Мартин Шийн, Терънс Стамп, Шон Йънг и др.

Гледай видео анонс онлайн

Уолстрийт – едно от най-култовите места в света с висока концентрация на несметни богатства, безмерна власт и вездесъщ контрол. Бързата печалба е примамка за двама истински играчи: финансовата легенда – Гордън Геко (Майкъл Дъглас) и млад брокер (Чарли Шийн), още в неведение за моралните компромиси, които ще трябва да направи със съвестта си. Скоро младият мъж разбира, че бързото забогатяване си има цена, която той не може да плати.

А безскрупулният озверял от алчност Гордън Геко е готов да унищожи всичките си съперници.

За ролята си в „Уолстрийт” Майкъл Дъглас взема „Оскар”. Филмът печели 7 награди и 2 номинации в различни международни фестивали и церемонии.