Майкъл Джексън бил почти сляп и не се хранел

На делото срещу лекаря на Майкъл Джексън стана ясно, че емблематичният поп певец е бил почти сляп, почти никога не се е хранил нормално и е имал проблеми с уринирането, предава АФП.

В полицейски разпит, слушан на процеса срещу Конрад Мъри за непредумишлено убийство на Джексън, Мъри казва, че е знаел, че пациентът му е имал други лекари, които са му предписвали лекарства.

„Зрението му беше много, много зле“, казва Мъри два дни след смъртта на Джексън.

На процеса вече бе чуто, че когато е починал през 2009 г. Джексън е бил свързан с интравенозна система за вливане на лекарства в помощ на заспиването му, също така катетър, и носова тръба за кислород.

„Той не пиеше и не ядеше. Казваше, че през целия му живот майка му е трябвало да го кара насила да се храни като дете. Не обичаше да яде. Храните, които приемаше, когато въобще ядеше, бяха основно пиле и ориз“, добави лекарят.

„Екипът му ми каза скоро, че най-лошите дни са били, когато е отивал до офиса на д-р Клайн“, което е около три пъти седмично“, добави Мъри по повод на дерматолога, за когото стана ясно, че е приемал Джексън.

Според показанията певецът често се е връщал изтощен от сесиите, опитвайки се да се справя на репетициите за турнето му за завръщане.

Инфо: Агенция КРОСС