Мъж умира на живо по ТВ? „По въже над Големия каньон“!

Ник Валенда преминава по въже над Големия каньон без предпазни средства

Discovery Channel излъчва на живо по целия свят опита на Ник Валенда да премине по тънко въже над Гранд Каньон без никакви предпазни мерки

Ник Валенда, познат на българите от предаването „Живот върху въже” на Discovery Channel и известен по целия свят като “Кралят на ходенето по тънко въже”, ще премине по 5 сантиметрово въже над величествения Гранд Каньон в САЩ без да използва предпазни мерки.

Discovery Channel ще излъчи играта на Ник с живота и смъртта в близо 20 страни по целия свят в предаване на живо, което в България можем да гледаме на 24 юни от 03:00 ч. сутринта. Предаването По въже над Големия каньон с Ник Валенда ще даде възможност на милиони хора по света да станат свидетели на едно от най-предизвикателните събития в човешката история.

34-годишният Ник Валенда ще ходи по въже с дебелина 5 см над река Литъл колорадо на височина, по-голяма дори от Емпайър Стейт Билдинг – 450 м. За първи път някой се осмелява да ходи по въже на подобна височина, а Ник ще го направи в чест на своя прадядо – легендарния Карл Валенда, който почива след падане от въже в Пуерто Рико през 1978 г.

През 2012 г. Ник стана първият човек, който премина от САЩ в Канада, ходейки по тънко въже 60 м над Ниагарския водопад.

„Залогът е изключително висок”, каза Валенда по повод опасността от начинанието, с което се е заел. „Единственото, което стои между мен и огромния каньон е въже с дебелина 5 см. Нямам търпение да покажа на зрителите такава гледка от Големия каньон, каквато никога не са виждали”.

Ник Валенда споделя, че с това събитие ще реализира мечтата на живота си.

По въже над Големия каньон с Ник Валенда по Discovery Channel на 24 юни от 03.00 ч. 

Повторението ще се излъчи на 25 юни, вторник, от 20:00 ч.

 
По темата: