Мегапродукцията „Амазония“ излъчва Евроком


АМАЗОНИЯ
ТВ Сериал, Бразилия, 2007 г
От 15 октомври – всеки делничен ден от 21:00 часа
Участват: Хосе Вилкер, Джована Антонели, Вера Фишер, Алехандре Боргес, Жозе де Абреу, Пауло Нигро, Лима Дуарте, Касио Габус и др.
Режисьор: Маркус Шлехтман

Приключения, любов и социален сблъсък в сърцето на тропическата джунгла!

Повече от столетие богатствата на Амазония изкушават храбреците да опитат късмета си в дебрите на в джунглата. Ала в плодородните земи, предлагащи надежда за по-добър живот, царуват експлоатация и несправедливост. Немалко храбри войни загиват, завладявайки тази изпълнена с магия, но носеща разочарование и мъка земя.

Времето тече, обновявайки природата и живота, а с тях – надеждите и конфликтите.

Един човек, искрен и принципен, изпълнен с чувство за дълг, ще обедини и поведе хората. Ала новото мислене ще срещне стена от неразбиране – привържениците на традицията ще се опълчат срещу новите идеи …

Сюжетът на сериала разкрива живота на хората в многобройните села на Амазония и борбата им за независимост на щат Акре, започнала през 1899 година.

В основата на серията са историите на две семейства – едното бедно, другото – богато.

В сериала се преплитат съдбите на много хора:
Испанският политик Луис Галвес, решен да забогатее от добива на каучук и представящ експедицията си за испанска танцова трупа, както и неговата възлюбена, Лола – най-красивата куртизанка в Манау.

Полковник Фирмино, каучуков барон, собственик на плантацията «Санта Рита», където стотици бедни души добиват каучук. В Манау живеят жената и децата му, както и любовницата му, танцьорката Жустина.

Фирмино живее в лукс и разкош, той е собственик на каучукова плантация, а семейството на Бастиао, производител на каучук, тъне в мизерия.

Но любовта не се интересува от социалното положение. Най-голямата дъщеря на Бастиао, Делцуите, се влюбва в сина на каучуковия барон Тавинхо и забременява от него. За да избегне позора, момичето твърди, че носи дете от легендарното животно Бото, съблазняващо жените в облика на красив мъж.

50 години по-късно, роденият за лидер Чико Мендес бива обсебен от идеята да запази тропическата гора от унищожение. Обединявайки политици и църква, екологични организаци и мощни банки, той посвещава на тази борба целия си изпълнен с трудности живот …

Чико Мендес си спечелва признанието на обществеността и получава много международни награди, включително от ООН. През 1988 год, той е убит на стълбите пред дома си, но приятелите и близките му продължават борбата …

Амазония – сага за човешките завоевания, за предизвикателствата, които хората срещат в стремежа си да живеят в хармония с природата. Една незавършена история …