Механа Юруците Девин в Кошмари в кухнята еп. 24.03.2016 + видео

„Кошмари в кухнята“ ще срещнат Рила с Родопа планина в Девин

Любовта към родопската кухня мести планини в новия епизод на предаването – този четвъртък, 21.00 ч. по Нова

За първи път „Кошмари в кухнята“ ще пътуват до Девин, красиво градче със 7 000 души население и много туристи. Там ще се събудят не от звън на чанове, а от сблъсъка с готвач със златни ръце и железен нрав. Как любовта към българската кухня променя географията – не пропускайте да видите в новия епизод на „Кошмари в кухнята“ в четвъртък, от 21.00 часа, по Нова.

Бившият професионален състезател по борба и настоящ собственик на механа „Юруците“ – Жан Юруков носи френско име и автентична родопска фамилия. Във вените му тече кръвта на планинско скотовъдско племе – юруците, от които генетично е наследил любовта към добрата храна.

След като в далечната 1990 година бившият борец решава, че мястото му вече не е в спорта, той започва нова борба да осъществи мечтата си – малко семейно заведение за автентична национална и родопска кухня. Така се ражда механа „Юруците“, в която менюто и правилата се определят еднолично, а семейството има помощни функции.

Времената се променят, но Жан и „Юруците“ не. Храната продължава да е вкусна, но интериорът умира от жажда за глътка свеж въздух, а кухненското оборудване се задъхва от преклонната си възраст. Жан и неговата колежка и адашка Жана са замръзнали във времето, въпреки че и двамата всеки ден се потят в кухнята на механата. Жана е галеното име на близо 30-годишната готварската печка, от която сантименталният юрук отказва да се освободи.

Ще успее ли скандалната поръчка на шеф Манчев на шопска салата, сирене по тракийски, кюфте и кебапче да отвори очите на Жан за ударни промени, като накара родопското му сърце да затупти още по-силно?

Не пропускайте вълнуващия епизод на „Кошмари в кухнята“ – този четвъртък от 21.00 часа, за да разберете дали е дошло време разделно за старото оборудване, препарирания язовец на стената и остарялото меню в „Юруците“, където трябва да останат само добрите стари рецепти.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Видео анонс –