„Мексико“ – ВИЖ новия хит на „Остава“, скоро и клип!!

ОСТАВА в Мексико и в киното

ОСТАВА са готови с ново видео!!! Клипът е към парчето Мексико, а режисьор е Цветодар Марков. Мексико е четвърти сингъл от последния албум на алтърнатив агентите (Rock N Roll Song Designers, на музикалния пазар от Вирджиния Рекърдс) след супер яките Sex In The Morning, Baby и Rock N Roll Song Designer.

Свилен, Остава: „”Мексико е любимото ни парче от албума, не само на мен, а на цялата банда. Много обичаме да го свирим лайв, защото е динамично, а текстът е колкото сериозен, толкова и забавен – за отношенията между българин и западноевропейка.

Промоцията на новия клип ще бъде на 18 май в Radio Cafe (под Моста на влюбените).

Общата работа на бандата и кино режисьорът по видеото на Мексико е само част от техен по-голям общ проект, а именно това, че ОСТАВА създадоха музиката за дебютния игрален филм на Цветодар „Лов на дребни хищници”, с която дипломираният актьор ще се представи в Кан само след дни (на 19 май), а зрителите у нас ще могат да го гледат в кината от есента. Първи хапки от филма могат да бъдят уловени само във видеото на Остава!!!

Цветодар с отговор на въпроса Защо ОСТАВА?

„Осемгодишният ми син е супер фен на Остава. Филмът ми в голяма степен засяга теми и проблеми на тийнейджърите. Реших да се доверя на вкуса и интуицията на младото поколение и мисля, че се получи.”

Остава не просто дават свои песни за саундтрака на лентата, а музиката им участва в саунд дизайна на „Лов на дребни хищници”. Музикантите подбират до съвършенство звука към картината в своя първи саундтрак в кариерата си.

Филмът е режисьорски дебют за Цветодар Марков, по сценарий на Християн Ночев. В него четирима младежи наивно решават да изкарат лесни пари, без да подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им. В ролите: Христо Шопов, Мариан Вълев, Владимир Георгиев, Стефан Мавродиев, Людмила Сланева и още.

Междувременно Остава работят по нов албум и са на етап неговото измисляне. Всички фенове на групата са забелязали, че напоследък те често забиват съвсем нови неща – всички те част от творческата акция, в която момчетата в момента са. Уверете се сами още днес, 11 май – Остава ще свирят в клуб Строежа; начало 20.00 часа.

Остава са:

Свилен Ноев – вокали, акустична китара

Георги Георгиев – китара, вокали

Боян Петков – бас

Даниел Петров – ударни

Александър Марбург – ритъм китара

Ostava – Mexico (LIVE!!!)

Заснемане на клипа към „Mexico“ (видео 1)

снимки: Даниел Ненчев