Месец на скандалите за Лили: съди Митко Щерев за 10 бона

Лили оцени доброто си име на 10 000 лева

Истинска война се разрази между Митко Щерев и Лили Иванова. Двамата влизат в съда, явно не им достигна зрялост да се разберат на четири очи.

Първата дама на българската поп музика Лили Иванова съди Митко Щерев заради статия на композитора със заглавие „Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня“.  Тя била отговорът на композитора на книгата „Истината“, в която Лили засегнала Щерев. Първото дело е в четвъртък в София. Искът е за 10 000 лв.

Мотив за делото са квалификации в статия на Щерев във вестник “Уикенд”, излязла дни след премиерата на биографичната книга на Лили “Истината” през април 2009. Адвокатът на Иванова – Виктор Тотев, ще оспори твърденията на Щерев, че естрадната прима “винаги пее на плейбек и мами хората”, че “не знае ноти” и че е “лъжкиня”.

“Радвам се, че ме даде под съд, защото сега ще докажа с факти всички лъжи, които Лили Иванова е казала за семейството ми”, заяви пред в. “Труд” Митко Щерев.

Според композитора, в биографията на Лили, гръмко озаглавено „Истината,”  има откровени лъжи, като например, че той се е запознал със жена си, когато тя е била едва 15-годишна.
Преди броени дни певицата стана епицентър и на друг скандал. Тогава Асен Гаргов й забрани да изпълнява песните му. Двамата са съжителствали и работили заедно близо 15 години, но повече от 20 не поддържат никакви контакти. Самият Гаргов е прекратил кариерата си в шоубизнеса и се е отдал на семейството си.

Той обясни, че е получил покана да издаде авторски диск по случай 60-годишнината си. Но всичките му песни, с изключение на една, писана за Маргарита Хранова, са композирани за Лили Иванова. Примата обаче отказала да даде гласа си за юбилейния албум.

Адвокатите на Лили ще трябва доста да се потрудят, за да изчистят по съдебен ред името на певицата. Но каквото и да отсъди Темида, аудиторията остава разочарована от дребните кавги и раздори на едни от най-емблематичните ни музикални таланти.

Инфо: BLife

Виж още информация от „Календар“ на Нова телевизия: