Местят стадо слонове на стотици километри по National Geographic

Грандиозни премествания на животни” започва на 6 октомври, четвъртък в 21:00 ч.

Стадо слонове 6-и октомври, 21:00 ч.

Екип от специалист по преместването на животни се опитва да залови и транспортира стадо от няколко десетки слона, на 400 километра през Африка, до специален резерват. Това е огромно предизвикателство. Екипът използва хеликоптери, за да открие слоновете в саваната, упояват ги със стрелички и после използват кранове, за да ги натоварят в камиони и да ги транспортират до новия им дом. Тази уникална мисия е изпълнена с трудности и опасности, с които екипът се сблъсква докато издирва, залавя и натоварва живия товар, за да го транспортира до новия му дом.

Носорози – 13-и октомври, 21:00 ч.

Екип от специалист по преместването на животни се опитва да премести пет могъщи черни носорога на повече от 1500 километра, като трябва да бъдат пуснати в резерват в Замбия, в опит да бъде спасен видът им от изчезване. Замбия някога е била дом на 12000 черни носорога. Но тежкото бракониерство почти ги е унищожило – заплашвайки това великолепно животно да изчезне напълно. Тази уникална мисия е изпълнена с трудности и опасности, с които екипът се сблъсква докато се опитва да пригоди специален товарен самолет за транспортирането на носорозите до резервата, в който ще бъда в безопасност.

Акули – 20-и октомври, 21:00 ч.

Екип от специалист по преместването на животни се опитва да превози със самолет двойка страховити акули на повече от 10000 километра – от Австралия до Дубай – за да бъдат включени в уникална размножителна програма. Акулите са върховни хищници и са отлично приспособени за плуване в океана. Запазването им живи на борда на самолета е огромно предизвикателство.  Този филм проследява екипа, докато създава специални водни контейнери, за да ги запази живи по пътя. 30-часовото пътешествие е състезание с времето, защото екипът трябва да достави акулите, преди кислородът в контейнерите да се изчерпи.

Коне – 27-и октомври, 21:00 ч.

Екип от британски ветеринари и транспортни инженери се опитва да премести 15 състезателни коня на обща стойност от четири милиона долара, на повече от 10000 километра – от Англия до Хонконг – в специално пригоден „Боинг 747”. Ще проследим транспортирането на конете до „Станстед”, третото по натовареност летище във Великобритания, където са натоварени в специални боксове и са прехвърлени в товарния самолет. Боксовете са прикрепени към самолета, за да може да останат на мястото си в случай, че конете станат неспокойни по време на пътуването. По време на този 12-часов полет, на борда има екип от ветеринари, който наблюдава конете, грижи се за тяхното хранене и внимава да не се обезводнят.

b>-и октомври, 21:00 ч.

„Експлорър” има разрешение да се запознае с работата на антимафиотите, които издирват най-известните гангстери – в реално време. 20.04.2010 г. 14 члена на мафиотския клан Гамбино са арестувани в Ню Йорк. Обвинени са в десетки престъпления, включително рекет, наркотрафик, сводничество и убийство. Как те – и стотици други мафиоти – биват залавяни в действие от агентите на отдела за борба с организираната престъпност? Тези части са мозъкът зад всяка антимафиотска операция на Източното крайбрежие. Те никога не са споделяли начина си на работа – до сега.