„Металика“ и „Щурците“ са най-великите рок групи за всички времена


Metallica и Щурците са големите победители в мащабната класация на Z-Rock “5-те най-големи групи и изпълнители  за всички времена”

Близо 21 700 гласа определиха финалистите в класацията на рок радиото на България

Metallica са победители в световната, а Щурците в българската класация „5-те най-велики групи и изпълнители на всички времена”, организирана от Z-Rock по повод 5-тата годишнина на рок радиото на България. Феновете на истинската рок музика определиха позициите в класацията чрез онлайн гласуване, което събра близо 21 700 гласа. Сред над 500 имена, разделени в двете части на класацията, на живо в ефира на Z-Rock станаха ясни „5-те най-големи групи и изпълнители на всички времена”.

Мetallica събраха 1 492 гласа, като само 259 гласа делят победителите във световната класация от подгласниците AC/DC, които имат 1 233 вота. На трето място са Deep Purple с 606 гласа, 605 са гласовете на Iron Maiden. Pink Floyd оформят топ 5 с 552 гласа.

В българската класация Щурците заеха първото място с 1 333 гласа. Ахат се наредиха на втора позиция с 722 гласа, трети са Б.Т.Р., подкрепени 698 пъти. С 540 гласа Сигнал са на четвърто място, а Георги Минчев е пети с 506.

Двама слушатели на Z-Rock, дали своя глас в класацията, спечелиха най-подходящия подарък за ценителите на бързата комуникация – Бисквитка за неограничен мобилен интернет. Две аудио системи, музикални награди, рок аксесоари и оригинални подаръци от Z-Rock спечелиха общо 50 от верните слушатели на рок радиото на България, гласували за фаворит в мащабната класация.