Международна регата краси Варна, Несебър и Балчик

След броени дни стартира най-голямото морско събитие, което се провежда по бреговете на българското Черноморие!

От 14 до 18 август между градовете Варна, Несебър и Балчик ще се проведе XIII-тата Международна регата „Cor Caroli – Bavaria Yachts, powered by LEXUS”.

По традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” и Яхт-клуб „Бавария яхтс”.

Очаква се тазгодишното 13-то издание да събере за пореден път всички любители на ветроходството и да предложи на публиката екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на Капитан Георги Георгиев – първият българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.

Международна регата „Cor Caroli – Bavaria Yachts, powered by LEXUS” вече е спечелила не само симпатиите и признанието на любителите на морските спортове.

Доказателство за това са връчените три награди на регатата в престижния конкурс Събитие на годината в България, в който участие тази година взеха близо 90 събития, в общо 12 категории.

29-членното жури присъди на миналогодишната Дванадесета Международна регата “Cor Caroli – Bavaria yachts powered by Lexus“ 2012, 2-ро място за спортно събитие на годината и 2-ро място в най-престижната категория за приза Събитие на годината. Регатата спечели и 3-то място за събитие на публиката.

След толкова висока оценка на положените усилия за миналогодишната регата, организаторите има за какво да се гордеят и са си поставили за цел да постигнат още по-големи успехи с тринадесетото издание на Международна регата “Cor Caroli – Bavaria yachts powered by Lexus“.