„Междузвездни войни“ атакуват bTV Cinema: ще има и премиера!

Всички епизоди на „Междузвездни войни” – през февруари по bTV cinema

„Епизод III – „Отмъщението на ситите” e премиерата

През февруари за първи път в България телевизионният канал bTV cinema ще излъчи всички части на легендарната поредица на Джордж Лукас „Междузвездни войни”. Премиерен за малкия екран е „Епизод III – „Отмъщението на ситите”.

Зрителите на bTV cinema ще могат да гледат култовата сага в продължение на три поредни уикенда.

Стартът е на 6 февруари, събота, от 20 ч., когато ще бъде показан «Епизод I – Невидимата заплаха». На 7 февруари, неделя, следва «Клонираните атакуват».

«Отмъщението на ситите» и «Нова надежда» са съответно на 13 и 14 февруари от 20 ч., а на 20 и 21 февруари по същото време са «Империята отвръща на удара» и «Завръщането на джедаите».

Анимационният филм «Войната на клонингите» е отново в 20 ч. на 27 февруари, събота.

„Междузвездни войни“ ( Star Wars) е филмова поредица на американския режисьор Джордж Лукас, създадена през 70-те години на XX век и разработена от неговата компания „Лукасфилм“. „Лукасфилм” е създадена през 1971 г. в Калифорния.

Сагата включва 6 епизода:

– Епизод I – „Невидима заплаха” (Star Wars: Episode I The Phantom Menace) (1999)

– Епизод II – „Клонираните атакуват” (Star Wars: Episode II Attack of the Clones) (2002)

– Епизод III – „Отмъщението на ситите” (Star Wars: Episode III Revenge of the Sith) (2005)

– Епизод ІV – „Нова надежда” (Star Wars Episode IV: A New Hope) (1977)

– Епизод V – „Империята отвръща на удара” (Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back) (1980)

– Епизод VI – „Завръщането на джедаите” (Star Wars Episode VI: Return of the Jedi) (1983).

Премиерата на първия епизод „Нова надежда” се е състояла на 25 май 1977 г. От тогава и до наши дни „Междузвездни войни“ оказват огромно влияние върху съвременната поп култура и са третата най-печеливша филмова поредица на всички времена след „Джеймс Бонд“ и „Хари Потър“.

Днес «Междузвездни войни» е индустрия за милиарди долари, а многобройните фенове очакват с нетърпение всяка новина, свързана с любимата им поредица. Издават се книги, комикси, играчки, DVD, компютърни игри, дрехи, всевъзможни сувенири.

Първите филмите от поредицата (те са произведени първи, но по номерация на епизодите са последни) са пуснати с подобрения през 1997 г. по кината, а през 2004 г. – на DVD. Променен е дизайнът на космическите кораби, обликът на градовете и планетите, качеството на образа е усъвършенстван чрез дигитални технологии. Включени са и няколко сцени, които са отпаднали навремето.

Подготви се за „Епизод III – „Отмъщението на ситите”:

 
По темата: ,