MGM Channel чества гения на Сър Лорънс Оливие

Акценти на MGM Channel през май 2011

Под светлините на прожекторите: Сър Лорънс Оливие
15 май, неделя

MGM отдава заслужено внимание на филмовата легенда и носител на „Оскар“ – сър Лорънс Оливие – в месеца, в който е роден.

15 май, неделя, 17:00
Проектът „Бетси“ / The Betsy (1978)
В ролите: Робърт Дювал, Томи Лий Джоунс, Кетрин Рос

Филмът представя гледната точка на писателя Харолд Робинс за американската мечта – секс, власт, пари и автомобили. Лорънс Оливие създава перфектната кола (Бетси) – проектирана да бъде „вечна“ – никога да не „остарява“.

15 май, неделя, 19:05
Битката за Англия / The Battle of Britain (1969)

В най-великата въздушна битка през Втората световна война сър Лорънс Оливие и Майкъл Кейн излитат в небесата, за да защитят Англия от немското нашествие.

Филм на седмицата: Неделя вечер

1 май, неделя, 21:15
Свидетел на мафията / Witness To The Mob (1998)
В ролите: Николас Туртуро, Том Сайзмор, Деби Мазар

Базиран на истинската история за прочутия мафиот и наемен убиец Сами Гравано Бика, чиято противоречива сделка с ФБР им помага да унищожат главата на мафията Джон Готи и цялата престъпна фамилия Гамбино.

8 май, неделя, 21:15
За няколко долара повече / For A Few Dollars More (1967)

Клинт Истууд е „мъжът без име“, който обединява усилия със също толкова опасния Лий Ван Клиф в преследване на жесток убиец и неговата банда главорези в този класически уестърн.

Филмът е режисиран от Серджо Леоне, а музиката е дело на емблематичния Енио Мориконе.

15 май, неделя, 21:15
Стенли и Айрис / Stanley & Iris (1991)

Джейн Фонда и Робърт Де Ниро са в главните роли в тази трогателна история за двама души, които се освобождават от собствения си личен затвор – той не може да чете, а тя все още скърби за покойния си съпруг – и откриват една нежна връзка.

22 май, неделя
Морски пехотинци / Navy Seals (1990)
В ролите: Чарли Шийн, Майкъл Бейн, Бил Пакстън

Когато терористи се сдобиват с американски гранатомети, всичко е в ръцете на елитния американски военноморски отряд – Морските пехотинци – да отблъснат врага и да го взривят.

29 май, неделя, 21:15
Астероид / Asteroid (1997)
В ролите: Майкъл Бейн, Анабела Скиора, Дон Франклин

Астероид е на път да се сблъска със Земята, предизвиквайки масова истерия и вероятност от изчезване на всички форми на живот. Една история за истински герои в надпревара с времето, опитвайки се да спасят планетата от катастрофалното природно бедствие.

 
По темата: ,