Михаела Филева, Прея, Графа, Йоанна Драгнева с благотворителен концерт

Музикални звезди подават ръка на деца с аутизъм

Прея, Графа, Михаела Филева, Йоанна Драгнева и София пеят благотворително в подкрепа на детски център „Дъга”

Едни от най-обичаните млади звезди на българската музикална сцена се включват благотворително в голям концерт в подкрепа на децата с аутизъм. ПРЕЯ, ГРАФА, МИХАЕЛА ФИЛЕВА, ЙОАННА ДРАГНЕВА, СОФИЯ ГЕОРГИЕВА И НОРА КАРАИВАНОВА са само част от знаменитостите, които ще подадат ръка с песен и думи на малчуганите.

Концертът под надслов „Подай ръка на различните деца” е тази неделя, 27 март от 18:00 часа в Хоротека Клуб на хорото (в подлеза на НДК откъм Хилтън), а водещ е актьорът Божидар Попчев. Всеки, който пожелае, може също да подкрепи благородната кауза само срещу 10 лв. дарение – входна такса. Концертът се провежда и по повод 2 април – Световен ден за информираност по аутизма.

В музикалното събитие ще се включат още изпълнителите Петя Миланова, Ивайло Донков, Вася Попова и „Тамаравойс”, Виктор Самсонов, Ангел Ковачев, Момчил Степанов, Венци Велев, Мира Асенова и Злати Янев, „Арт Мастърс Бенд”, както и децата от Вокална студия „Дъга”.

Организатор на събитието е Сдружение „Асоциация Аутизъм”, а целта е набиране на средства за разширяване на Центъра за работа с деца от аутистичния център „Дъга“. Центърът бе открит през юни 2015 г. в столичния квартал Лозенец с финансовата подкрепа на Столична община. В центъра психолози, логопеди и специални педагози работят с 25 деца от аутистичния спектър, на възраст от 3 до 8 години. Социалната услуга в център „Дъга“ се предоставя напълно безвъзмездно.

Основателите на център „Дъга“ имат желание да помогнат на повече деца и капацитетът на центъра да се увеличи с поне още 25 места, както и да се предлага по-голям спектър от терапии. За целта са намерили празно помещение за продан точно до сградата на център „Дъга“, което ще осигури възможност за изграждане на отделни стаи за работа, както и пространство за  ерго- и сензорна терапия, обособена стая за музикотерапия и помещения за групови занимания.Всеки, който иска да помогне за разширяването на Центъра, може да направи това чрез:

Сдружение „Асоциация Аутизъм“

Банка ДСК, Клон „Батенберг“

IBAN: BG59STSA93000004098345

BIC: STSABGSF

 
По темата: