Милион и половина посрещнаха Нова година с Горан Брегович и БНТ

Близо милион и половина зрители гледаха БНТ и посрещнаха Новата година с Горан Брегович

По предварителни данни грандиозно новогодишно шоу на площад „Княз Александър I“ „Сцена под звездите„, организирано от БНТ и Столична община събра милион и половина зрители пред екрана на БНТ.

В часовия пояс от 00.00 ч. до 01.30 минути на 1 януари БНТ бе категоричен лидер в тв ефира. Празнуващите над 50 хиляди на площада имаха забележителния шанс да чуят на живо Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения.

В продължение на два часа и половина звуча тяхната прекрасна балканска музика и хитове като „Месечина“, „Буба Мара“, „Калашников“ и много други.

Точно в полунощ хората на площада посрещнаха Новата година с „Дунавското хоро“ на Дико Илиев в чудесната интерпретация на Брегович.
БНТ и Столична община провеждат това събитие за 11 година. Водещи на шоуто бяха Марта Вачкова и Тончо Токмакчиев, а за доброто настроение се погрижиха любимите ни изпълнители – Кристина Димитрова и Орлин Горанов.

� %� ��?�@��иция, според информация на Nielsen Music Control. Това означава, че най-въртяното парче в българския радио- и Тв ефир в последния месец е именно Amazing.

Песента намери място и в най-горещата компилация в момента у нас – City Hits vol. 4, която е на музикалния пазар от Ка Мюзик Плюс. Изпълнението може да бъде изтеглено и легално в перфектно mp3 качество от първия онлайн музикален мол у нас – www.hitbox.bg

Amazing е третият официален сингъл в кариерата на румънската певица и също третият й, който достига първа позиция у нас в последните 12 месеца.  По този начин Inna се превърна в една от най-харесваните певици у нас за 2009 г., а големият й успех явно ще продължи и през новата 2010 г.

Междувременно пък от екипа на певицата обявиха и името на предстоящия й нов сингъл – 10 Minutes. По него тя отново работи с момчетата от продуцентското трио Play & Win. Певицата обещава в това парче да разчупи превърналия се в емблематичен за нейната продукция саунд. 10 Minutes отново ще бъде със силно клубно влияние, но обещава новото десетилетие да дойде с нов хитов стил, който според Inna и екипа й ще бъде не по-малко разпознаваем и уникален!

Любопитно е да видиш: как Горан Брегович поздрави и руснаците с изпълнение за Нова година 2010 по Первый канал:

Горан Брегович – Финал по БНТ1:

 
По темата: