Министърът на земеделието грабва микрофона – става репортер

Действащ министър – отново звезден репортер

Репортажите на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов ще гледаме от 9 до 13 ноември

Понеделник, 9 ноември

Няма да се вдига акциза за домашната ракия, но покрай цигарите правителството искаше да увеличи и него. Как хората на село приемат новината? Самият Найденов признава, че всяка година вари по 30 литра 40-градусова ракия от грозде и сливи.

Вторник, 10 ноември

По пазарите в страната масово се продават плодове и зеленчуци без сертификат за произход. Проверка на пазар в центъра на София показва, че всички вдигат рамене и казват, че са само продавачи и шефа го няма – познат трик за избягване на глоба…

Сряда, 11 ноември

„Темата на Нова” преди време разказа за ужасната мръсотия в кухните на китайските ресторанти. С ДВСК министъра влизаа в два ресторанта на проверка. Единият е затворен. Освен лоша хигиена, самата сграда се руши над главите на готвачите…

Четвъртък, 12 ноември

Има ли етикети в магазините, които да показват продуктите с растителни мазнини, след като наредбата за специалното им обозначаване влезе в сила преди 1 година?

Петък, 13 ноември

Рано сутрин в Южния парк много хора си разхождат кучетата, но никой не чисти след тях. Министърът раздава найлонови ръкавици на собствениците на домашни животни.