Мира Сорвино във „Великият Гетсби“ по БНТ – видео

Седмичен бюлетин за филмовата програма на БНТ от 30.06.до 1.07.2014 г.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 30.06.2014

 

13.25 –ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ /България –  2006 г/ – 12 серии

10 част: Нещата на Йордан са потръгнали – той е женен, има дъщеря, връзките му стигат до САЩ. Йордан обаче не е щастлив – той не реагира, че финансовия му директор го краде, отказва дори да замине за Америка на среща със сенатор. В семейството назрява нов конфликт – повод е върнатото от реституция имущество на Велика. След панахидата на бащата, всички се изпокарват./52,33/

 

15.10 – АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ  /Италия, 2011 г/ – II сезон – 52 еп. х 13 мин. –С-135 – сериен анимационен филм

5 еп – Най-добрият приятел – I част: Селфис попада в подземието, където е щабът на злите Касиди и Кубрал. Те принуждават Селфис да игнорира Раф иначе майка й ще пострада. За Раф и Селфис следва урок по персонификация.

6 еп – Най-добрият приятел – II част: Кабале – дяволицата и Сладка – ангел, се занимават със земната Лили. Оказва се, че Александър, когото Лили харесва, си пада по Глория… Селфис и Раф се разхождат заедно. Той изглежда абсолютно студен към нея.

 

16.25 – КЛИНИКА НА ТРЕТИЯ ЕТАЖ /България, 1999 г/ – 23 серии

4 серия – Чичото: Чичото на един от лекарите отива в клиниката. Той не одобрява реда в нея и като бивш военен започва не само да командва, но и да лекува пациентите по свои методи…/29,30/

 

ВТОРНИК – 1.07.2014

 

13.25 –ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ /България –  2006 г/ – 12 серии

11 част: Йордан съобщава, че поема грижата за майка си и за къщата. Дава в плик компенсация на останалите наследници, като условието е Велика сама да реши какво да прави със сградата на училището. Велика решава да продаде всичко и да го разпредели на озверелите си за пари деца… /56,03/

 

14.25 – ЩИТ – 13 /България/ – документален филм

Документален филм за проведеното през септември 2013 година учение на българските въоръжени сили с участието на трите рода войски.

Филмът е по повод празника на съвместното командване на силите – 1 юли.

 

15.10 – АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ  /Италия, 2011 г/ – II сезон – 52 еп. х 13 мин. –С-135 – сериен анимационен филм

7 еп – Вълшебната Мики и Ди Джей Гас – I част: Мики – ангелът и Гас – дяволът се борят за земната Катрин. В училище преподават Хилядолетната война между ангели и дяволи, в която никой няма надмощие.

8 еп  – Вълшебната Мики и Ди Джей Гас – II част: Мики – ангелът и Гас – дяволът се борят за земната Катрин. В училище преподават Хилядолетната война между ангели и дяволи, в която никой няма надмощие.

 

16.25 – КЛИНИКА НА ТРЕТИЯ ЕТАЖ /България, 1999 г/ – 23 серии

5 серия – Параноя: Д-р радева има слухови и зрителни халюцинации, които се оказват резултат от номерата на колегите й…/28,15/

СРЯДА – 2.0.2014

 

13.25 –ЦЪРКВА ЗА ВЪЛЦИ /България –  2006 г/ – 12 серии

12 част: Велика съобщава, че оставя цялото имущество на внуците – Стамат избухва, защото няма деца и така е лишен от наследство. Велика обяснява, че цял живот е искала да отиде при Господ, защото от него е първото й дете… Всички са стреснати от признанието на възрастната жена… /55,44/

 

15.10 – АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ  /Италия, 2011 г/ – II сезон – 52 еп. х 13 мин. –С-135 – сериен анимационен филм

9 еп – Глупава гордост – I част: Селфис – дяволът и Раф – ангелът се изправят пред ново предизвикателство – Дениъл. Кого ще послуша момичето?

10 еп – Глупава гордост – I част: Селфис – дяволът и Раф – ангелът се изправят пред ново предизвикателство – Дениъл. Кого ще послуша момичето?

 

16.25 – КЛИНИКА НА ТРЕТИЯ ЕТАЖ /България, 1999 г/ – 23 серии

6 серия – Секс телефон: Доковска е пуснала обява, че служебният телефон в клиниката е секс-телефон… с това продължават и комичните недоразумения на невероятния екип../32,30/

 

21.05 – ПОСЛЕДНАТА ЛИНЕЙКА НА СОФИЯ /България, Германия, Хърватия, 2012 г/ – док.филм

Режисьор: Илиян Метев.

Документалният филм на младия режисьор Илиян Метев вече получи награди от фестивалите в Кан, Лайпциг, Карлови Вари, Братислава.

Какво е да спасиш човешки живот, да регистрираш нечия смърт или да не успееш да помогнеш на колабирал наркоман. При какви условия преминава 12-часовия работен ден на екипите на Бърза помощ, какво е заплащането и мотивацията им да продължават да работят там. За всичко това режисьорът разказва не чрез пресъздаването на случки, а чрез съпреживяването им от героите му д-р Красимир Йорданов, медицинската сестра Мила Михайлова и шофьора Пламен Славков.

 

00.10 – КАТИН /Полша, 2007 г/      KATYN

Сценарист и режисьор: Анджей Вайда. Оператор: Павел Еделман. Музика: Кшищоф Пендерецки. В ролите: Анджей Хира, Мая Осташевска, Артур Жмийевски, Данута Стенка, Ян Енглерт

Филм за Катинското клане. История за майките, жените и дъщерите на полските офицери и интелектуалци, екзекутирани през 1940 г. от НКВД по заповед на Сталин. Бащата на Анджей Вайда – Якуб Вайда – е сред разстреляните в Катинската гора.

субтитри

 

ЧЕТВЪРТЪК –  3.07.2014

 

13.25 –НОЩЕМ С БЕЛИТЕ КОНЕ -/България,1985/ – шестсериен тв филм

Сценарист: Павел Вежинов. Режисьор: Зако Хеския.В ролите:Николай Бинев,Пламена Гетова,Иван Иванов,Гинка Станчева,Любомир Младенов и др.

1 част: София,80-те години на ХХ век. Проф. Урумов – около 65 – годишен мъж,е директор на Институт по миркобиология към БАН.Съпругата му Наталия е млада и красива жена.Отношенията помежду им са хладни.След поредния престой до късно в кабинета си,Урумов си ляга .В спалнята,приближавайки леглото  на жена си,ужасен разбира,че тя е мъртва от часове.Дни по-късно от Института му предлагат да замине на обяна на опит в Унгария.Урумов приема,но не вярва,че пътуването ще промени нещо в объркания му живот.Междувременно предлага на Сашо,който е студент последна година във Факултета по биология,докато отсъства,да напише вместо него статия за резултатите от научните му опити…/61,11/

 

15.15 – АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ  /Италия, 2011 г/ – II сезон – 52 еп. х 13 мин. –сериен анимационен филм

11 еп – Урок по география – I част: Злите Кубрал и Касиди принуждават Селфис да накара Раф да носи постоянно медальона, подарен й от него.

12 еп – Урок по география – I част: Злите Кубрал и Касиди принуждават Селфис да накара Раф да носи постоянно медальона, подарен й от него.

 

16.25 – КЛИНИКА НА ТРЕТИЯ ЕТАЖ /България, 1999 г/ – 23 серии

7 серия – Афродизиак: Д-р Филипов иска да се жени и измисля повод да покани въпросното момиче. Но колегите му разбират и са много против. Започват да му погаждат номера./24,30/

 

ПЕТЪК –4.07.2014

 

14.50 – МЛАДИЯТ ДРАКУЛА /Великобритания/ – I сезон – 14 х 30 мин.

1 сезон, 4 еп – Кръвожадна телевизия: Графът купува телевизор и е обсебен от идеята да направи собствено предаване в замъка. Робин смята, че при раждането той и Влад са разменени и се опитва да убеди графа, че той е родният му син.

 

15.10 – АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ  /Италия, 2011 г/ – II сезон – 52 еп. х 13 мин.– сериен анимационен филм

13 еп – Битка в колизеума – I част: Дяволите и ангелите се озовават в Рим. Техните учители са им подготвили ново предизвикателство.

14 еп – Битка в колизеума – II част: Дяволите и ангелите се озовават в Рим. Техните учители са им подготвили ново предизвикателство.

 

СЪБОТА – 5.07.2014

 

09.10  –АНГЕЛИ ПРИЯТЕЛИ – МЕЖДУ СЪН И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ  /Италия, 2011 г/ – аним.

Сценарист: Симона Фери. Режисьор: Орландо Коради. Музика: Данило Бернарди, Джузепе Цанка

Пълнометражен анимационен филм, който се нарежда между 1 и 2 сезон на серила.

Раф и приятелките й са Ангелския град. Началото на лятната ваканция. Раф сънува един и същи сън – ще се жени за Селфис, но се появява вятър, който я събужда. Мики, Лори и Сладка канят Раф да дойде с тях на лятно училище, като я убеждават, че Селфис няма да е там. Лятно училище се открива с маскен бал и се оказва, че Селфис е там. Земните ученици, които са на лятно училище, ще поставят пиесата „Ромео и Жулиета”. Докато учениците разискват постановката ги нападат тарантули, изпратени от една маскирана фигура. Едуард иска да свали Дженифър, която обаче е отвелечена. На помощ се притичват и ангели, и дяволи. Под театъра те откриват тайно подземие и заключена врата, откъдето духа странният вятър. Ангели и дяволи се бият с маскираната фигура, която се оказва Тайко – първият ангел извършил светотатството да целуне дяволката Сай. Той разказва, че отвъд вратата е пътеката на Метаморфозата. Тайко и Сай са опитали да минат по пътеката, но не са успели и Тайко се е върнал назад обречен да страда цял живот. Сега портата е отворена и Раф и Селфис решават да тръгнат по пътя и да спрат вятъра…

Дублаж

 

14.40 –ГОЛЕМАНОВ /България, 2006 г/ –  2 части – ТТ

Сценарист: Ст.Л. Костов. Режисьор: М.Куркински, Дамян Петров. Оператор: Цветан Недков. В ролите: Светлана Бонин, Ива Динчева, Илка Зафирова, Иван Петрушинов, Владимир Пенев, Петър Калчев

ТВ адаптация на постановката на Мариус Куркински „Големанов” в Малък Градски театър „Зад канала”.

 

НЕДЕЛЯ – 6.07.2014

 

12.30 –РОМАНТИЧНА ИСТОРИЯ /България, 1984 г/

Сценарист: Александър Томов. Режисьор: Милен Николов. Оператор: Георги Георгиев. Музика: Ангел Михайлов.

По разказа „Кондора” на Александър Томов.

Разказ за любовта между младеж и девойка, израснали в квартал Банишора на столицата. Жана мечтае да стане богата, да прекарва вечерите си по барове, да има стилни тоалети. Иван прави всичко възможно да й докаже, че парите не са най-важното нещо в живота, а истиската любов. И когато Жана постига всичко, за което е мечтала, тя осъзнава, че цената, която е заплатила, е твърде висока. Парите са погубили любовта.

 

19.00 –ДИСКАВЪРИ:ПРЕСЕЛЕНИЕ/Великобритания, 1999 г/ – 6 еп. х 44 мин.

DISCOVERY – EXODUS EARTH

В този филм се изследват възможностите за преселение на човечеството на други планети от Слънчевата система.

1епизод – „Титан”

 

20.45 – ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ /САЩ, Великобритания, 2000 г/

THE GREAT GATSBY

Сценарист: Джон Маклафлин. Режисьор: Робърт Марковиц. Оператор: Ги Дюфо. Музика: Карл Дейвис. В ролите: Мира Сорвино, Тоби Стивънс, Пол Ръд, Мартин Донован и др.

Гледай видео анонс онлайн

Телевизионен филм по романа на Ф.Скот Фицджералд.

Джей Гетсби е безнадеждно влюбен в представата си за една жена, която е срещнал преди пет години. Войната ги е разделила, а когато се срещат отново той разбира, че голямата им любов е само в неговата фантазия. Това коства живота му.

Субтитри

 

00-00- СЕМЕЙСТВО ВОЛБЕРГ /Франция, Белгия, 2009 г/

– LA FAMILLE WOLBERG

Сценарист и режисьор: Акесел Ропер. Оператор: Селин Бозон. В ролите: Франсоа Дамиен, Валери Бенгиги, Леополдин Сер, Жослен Киврен и др.

Гледай видео анонс ослайн

Симон Волберг е евреин, женен с две деца – момче – Бенжамен, и момиче – Делфин, което скоро ще навърши 18 години. За своя рожден ден Делфин иска голямо тържество, което ще ознаменува раздялата й със семейството. Симон е грижовен баща, който почти задушава любимите си хора с вниманието си. Жена му, която той много обича, се еказва, че си има любовник. Симон е внимателен и загрижен за своите съграждани, тъй като е кмет на градчето, в което живее. Трагедията е в това, че Симон е болен от рак на белите дробове, а не желае да се лекува и крие от семейството си.

субтитри