Миро представи 5 нови песни за „Евровизия“ – виж парчетата!

Миро представи 5-те песни, написани специално за него и Евровизия 2010

БНТ заложи на ток шоу, представи официално екипите, създали песните, а Миро избра камерен стил за изпълненията си

БНТ не само промени регламента за участие на България през 2010 за Песенния конкурс на Евровизия, но и предложи по-различно от очакваното шоу за представяне на песните.

Целта бе за първи път зрителите да се запознаят с авторите на 5-те песни, написани специално за конкурса, и творците да споделят идеите, които са вложили в своите композиции.

В следващите три седмици всички ще можем да ги слушаме и гледаме в програмите на БНТ 1, БНТ САТ, регионалните програми на БНТ и в радио ефира.

Новият регламент тази година дава възможност всеки българин да си хареса една от тези 5 песни и да гласува за нея на 28 февруари, когато Миро отново ще представи песните на живо.

Гласуването ще бъде на 28 февруари по време на живото предаване по БНТ!

5-те песни по реда на тяхното представяне (определен от предварителен жребии):

№1
EAGLE
музика, текст и аранжимент:
Ясен КОЗЕВ и Крум ГЕОРГИЕВ

№2
МОЯТ ПОГЛЕД В ТЕБ
музика, текст и аранжимент
D2

№3
TWIST & TANGO
(Music&Lyrics: Thornholm/Panov /Clauss/Attlerud)
музика, текст и аранжимент:
Томас ТОРНХОЛМ, Петър ПАНОВ, Дане АТЛЕРУД, Микаел КЛАУС

№4
ОСТАНИ!..
музика:   Найден АНДРЕЕВ
текст:   ИВЪ & ПЕТРОВЪ
аранжимент:   Найден АНДРЕЕВ и Веселин КАРААТАНАСОВ

№5
АНГЕЛ СИ ТИ
музика:   МИРО
текст:   Михаил МИХАЙЛОВ
аранжимент:   Гордън Дейвис, МИРО и Георги АНДРЕЕВ

Днес, неделя, 7 февруари се изтегли жребият, който определи коя страна, участваща в конкурса Евровизия 2010, в кой от двата полуфинала ще се състезава. Жребият определи, че България ще участва във втория полуфинал, който ще се състои на 27 май в Осло. Финалът е на 29 май.

Страните  – участнички във втория полуфинал са:

Швейцария, Израел, Армения, Литва, Швеция, Украйна, Дания, Азербайджан, Холандия, Хърватска, Грузия, България, Турция, Ирландия, Словения, Кипър,  Румъния.

Жребият определи и в кой полуфинал ще гласуват и ще се състезават страните от т.нар. „Голяма четворка“ и страната домакин Норвегия. В първия  – ще гласуват Германия, Испания, а във втория  – Франция, Норвегия и Великобритания. Във втория полуфинал, където е участието на  България, ще могат да гласуват само страните – участнички в него.

Всички зрители, слушатели, цяла България ще определят песента победител!

Бъдете с БНТ оттук нататък до финала в Осло, за да проследите всичко най-интересно и любопитно свързано с Миро и неговото участие на Евровизия.

 
По темата: , ,