Мис Персенк 2012 блести с благородна осанка – снимки

Калканджиева в захлас от претендетнките за Мис Персенк 2012

Никак не беше лесно за Жени Калканджиева да е председател на журито в тазгодишната надпревара за титлата Мис Персенк. Всички участнички в конкурса показаха завиден чар и умения при представянето си в конкурса, чийто ежегоден инициатор е луксозен СПА комплекс в град Девин. Събитието и тази есен  събра огромна публика в просторния английски двор на туристическия център. Звездното жури в състав Мис България 2012 Габриела Василева, Меги Колева- Мис Плеймейт 2011, заедно с генералния мениджър на СПА хотел Персенк Светлин Борянов единодушно отсъдиха, че най-успешната конкурентка в надпреварата е 18-годишната Теодора Марковска от град София. Нейни достойни подгласнички са  17-годишната Ивелина Чоева от град Хасково и връстничката й Каролина Александрова от София.

Всичките 12 участнички, достигнали до финала, се състезаваха за приза в стандартните три тура. Жени Калканджиева беше категорична, че финалистките показаха майсторски умения на подиума при представянето на изящни бижута, бански костюми и бляскави вечерни рокли. Най-популярната Мис България, която е и собственик на агенция „Визаж”, определено се затрудни при избора на победителките.

Миналогодишната носителка на титлата  Мис Персенк Бетина Темелкова предаде короната на Теодора Марковска. Мис Персенк 2012 получи златна роза и множество награди от всички партньори на събитието.