Мисис Русия Антония Петрова пета в Мисис Свят – снимки

Антония Петрова зае пето място на конкурса “Мисис Свят”, който се проведе в Китай. Перничанката се представи не като като българка, а като Мисис Русия. За най-красива госпожа беше избрана американката Кели Спарлинг, за подгласнички – англичанката Робин Морисън и Ким Мари Мартин от Сингапур. Непосредствено преди Антония е виетнамката Тай Ти Куин. Петрова стана Мисис Русия благодарение на своя брак с руснака Александър Бередин. Тя има и руски паспорт.

Въпреки петото място се очаква Антония да се прибере в страната ни с високо вдигната глава, заявявайки, че това е най-високото място в конкурс за красота, до което българка успява да стигне. Макар да имаме много носителки на корони за най-хубава омъжена жена, Петрова твърди, че те са побеждавали в конкурси, които не са легитимни за разлика от този, в който тя участва.

Гаф съпроводи конкурса. Оказа се, че Мис Виетнам носи лента с надпис „Мис Виетнем“. Организаторите се извиниха писмено на виетнамския министър на културата, спорта и туризма. Объркани били и имената на Ирландия и Доминиканската република.

Инфо: В-к 24 часа

Победителката: