Митко Пайнера казва как се гради поп-фолк империя – видео

„Искам всичко да се съгласува с мен – затова не се разбрахме с Лили Иванова. При първия албум тя го направи и в него станаха много хитове. После си помисли, че може и сама, поиска да търси младите, но песните й не се разбраха от хората“.

Това каза пред Сашо Диков инженер Димитър Димитров-Митко Пайнера, в чиято компания примата на българската естрада е издала два албума.

Димитров разкри някои от тайните на поп-фолка.

„Избягваме да прибираме напуснали певици. С Десислава се разделихме в най-силния й период, тя си повярва че може и сама. Правеше опити да се върне, но не се разбрахме“ – така той обясни раздялата на „Пайнер“ с една от звездите си.

По отношение на личния живот на певиците, Димитров каза: „В договорите имаме клаузи, че не трябва да опетняват името на фирмата. Те са публични личности и навсякъде може да бъдат компрометирани. Аз личния живот не мога да им го следя. Искам този човек, с когото са, да ги нахъсва за работа и да помага на работния процес“, каза гостът в студиото.

Той давал съвети на звездите си да не излизат с някого само за пари – нямало да са усмихнати на сцената и това щяло да се усети от публиката.

Инженерът определи като „абсолютни глупости“ приказките, че компанията кара певиците си да проституират: „Абсолютни глупости са, че сме подтиквали Рени за проституция, можем да я съдим за това“, каза инженерът.

„Продуцирам повече жени, защото те се приемат по-добре от публиката, не че не искам да работя и с мъже. С всички се разбирам, с общи правила. Не че нямам проблеми. Не трябва да се изпада в стрес и паника“, разкрива рецептите си за успех бизнесменът.

Диков не пропусна да го пита и за пластичните операции: „Силикон има навсякъде по света, но в България пластичната хирургия не е добра. Аз се чудя как да отговарям на въпроси, защо са прекалили със силикона. Разбира се, че мога да се намесвам и аз, ако нещо не ми харесва. Говори се много по тези въпроси. Сексапилът трябва да лъха, а не да духа, трябва да се усеща отвътре“, твърди собственикът на „Пайнер“.

„Бойко Борисов явно беше грешно посъветван, че чрез чалгата ще му разваля имиджа, когато бях кандидат за кмет от ГЕРБ. Аз се оттеглих, защото усетих това. После пак ме покани, но аз му отказах, защото не сме малки деца, да си играем така. Винаги съм бил член на ГЕРБ, защото вярвам в идеята“, каза Пайнера за опита му да влезне в политиката.

„Голямо разочарование бе за мен, когато ни одобриха да вземем милиони от Европа, а страната ни постъпи по този начин и реагира срещу това. Отказах се и тогава си припомних много наши поговорки. Оттеглихме се, и защото процедурите там бяха много бавни, техниката ставаше стара, докато ние можем да я получим“, каза Пайнера.

Той обаче бе категоричен, че няма да се откаже да строи супер модерен блок в столичния квартал „Младост 4“. „Няма нищо лошо в това, градим нещо модерно и хубаво, в което всеки собственик ще има собствен гараж“, поясни инженерът от Димитровград.

„41% от младото поколение слуша поп-фолк, това малко ли е?“, попита Пайнера, „На трудови договори имаме около 350 човека, на граждански още толкова. Музиката храни много хора“, заяви Димитров.

Той призна, че не е имал сериозни предложения за това да закупят фирмата му, а дори не е смятал да я продава.

„Когато правиш това, което обичаш, не ти се налага да работиш цял живот. За мен този бизнес е удоволствие. Нямам нужда от повече пари, не искам милиони“, каза собственикът на най-голямата музикална фирма и нас.

„Аз съм успял човек, но не се чувствам щастлив. Когато се разхождам в града, гледам, че хората са подтиснати, не са добре нещата в държавата. Няма как да съм щастлив. Пазарът е хората, оставяйки без средства, си режем клоните. Откак започна демокрацията, властта е най-големият бизнес, но това е за сметка на хората. Те стават все по-бедни, а това е много подтискащо“, мъдро заключи Митко Пайнера.

Митко Димитров-пайнера при Дикоff – разговор за гледане и слушане.

Инфо: Агенция ПИК