Младата надежда на Ники Китаеца – Силвестър, отива на съд

Real Enterprises” непреклонна – прекратява договора си със Силвестър

Компанията на Ники Китаеца „Real Enterprises“ показва, че има правила, които трябва да бъдат спазвани.

Един от изпълнителите – Силвестър, който има продуцентско-мениджърски договор с фирмата, е хванат в непрекъснати нарушения.

Официалната информация е, че „Real Enterprises“ООД понастоящем е единственият продуцент на Силвестър Матеев, по силата на сключения между него и музикалната компания договор.

В последните месеци младият изпълнител демонстрира явно нежелание да спазва поетите към компанията ангажименти, затова фирма „Real Enterprises“ едностранно  и по негова вина прекрати договора му и ще търси по съдебен ред договорената неустойка.

„Силвестър е много талантлив, но и много некоректен. Вече се консултирахме с адвокат и ще предприемем необходимите стъпки.” – обобщи Ники Китаеца – собственик и управител на компанията.

„Силвестър многократно не идва на  репетиции и записи, с което не само нарушава ритъма на работа в компанията, но създава и предпоставки за непредвидени финансови разходи за нейна сметка.  Често пътува в чужбина по свои проекти и участия, с което не само пречи на целия реализаторски екип на „Real Enterprises“, но извършва дейности, паралелни или конкурентни на тази, която е предмет на сключения от него договор.

Позволи си публично да оповести в ефира на радио „Сигнал плюс”, че има друг мениджър-продуцент, а ние все пак го презентираме и рекламираме като наш изпълнител. Това е недопустимо!” – възмутен е Китаеца.

Другите изпълнители на Китаеца са доволни от продуцента си. Докато Силвестър все още няма песен, почти всички изпълнители на „Real Enterprises” имат по две готови песни, а някои работят и върху третото си парче.

„Не мога да коментирам другите. Аз съм много доволна от условията. Никоя друга компания не предлага такива – „Real Enterprises“ поема всички разходи по създаването и издаването на песните. Просто това страхотно улеснява изпълнителите” – коментира Даяна.

Давид пък каза: „Компанията е супер. Можеш да разчиташ на внимание, на професионална подготовка, на коректност и разбиране.”