Младежко национално радио на БНР замества Радио София

Радио София ще се преформатира в младежко национално радио и ще бъде третата национална програма на БНР, съобщи генералният директор на медията Александър Велев при откриването на изложба по повод 9-я рожден ден на столичната станция.

Изложбата е подредена пред Първо студио на БНР и включва фотографии на хората, които го правят. Репортажните снимки са на Марсел Френс, холандец, който от 2008 година живее в България, съобщи Светослав Костов, директор на Радио София.

Снимките ни са много големи, и в прекия и в преносния смисъл, кулминацията ще бъде на 20 септември в парка „Гео Милев“, там ще организираме концерт заедно с част от съставите на националното радио и празник, който ще бъде насочен към децата и към младите, това, което ще бъде една от основните цели на Радио София в следващите години.

Александър Велев, генерален директор на БНР.

Ние ще използваме този юбилей, за да започнем преформатирането на Радио София в младежко радио, което е желанието на ръководството. Убеден съм, че този екип е в състояние да извърши промяната и да осъществим заедно една моя мечта, да имаме младежко радио, да имаме младежко национално радио, което да бъде третата национална програма на БНР. Получавам много добри отзиви, включително и от социолозите преди два дена, че програмата на Радио София седи добре и започва да седи добре.

Изложбата „Лицата на Радио София“ ще е пред Първо студио до 18 септември.