Много нови сериали – гледай по History & History HD през март

History – най-интересното през март 2010 г.

Нов сериал: Морски останки
Oт 8 март, всеки понеделник, 21:00 ч.

Фамилията Бисо разполага с дългогодишни експертни умения за изпълнението на изключително опасната и свръхтехническа задача по разкопаването и изваждането на останки от морските дълбини. В „Бисо Марин“ смъртта и загубата на крайници са част от работата. Тъй като бизнесът е семеен, залозите са още по-високи.

Нов сериал: Животът след хората
Oт 11 март, всеки четвъртък, 21:00 ч.

Поредицата представя с ясни подробности какъв би бил светът, ако човечеството вече не съществува. В отделните епизоди, с помощта на кинематографична компютърна графика, е показано какво би могло да се случи с всеки един аспект от създадения от хората свят. Ще видим какво би станало в часовете, дните, месеците и годините, след като човешките същества вече ги няма. Съчетани са три, четири версии: от нашествия на животни до срутвания на съоръжения, като накрая ще присъстваме на уникален като визия финал.

Нов сериал: Ефектът „Нострадамус“
Oт 24 март, всяка сряда, 21:00 ч.

Ще разкрием най-смразяващите пророчества през вековете, внимателно анализирайки днешните глобални събития и свързвайки ги с конкретно предсказание. Всеки епизод ще проследява връзката между конкретно пророчество и тези от други култури, предвещаващи загадъчно сходни катаклизми.

Специално издание: Смъртоносна пясъчна буря
6 март, събота, 21:00 ч.

Вижте как учени и специалисти по специалните ефекти пресъздават детайлно пясъчните бури и разкриват, че всъщност това бедствие е причинено от човека. Ще научим как се формират тези явления, от какво са съставени и по какъв начин влияят на човешкото здраве и на околната среда.

History HD – Най-интересното през март 2010 г.

Нов сериал: Ефектът „Нострадамус“ (виж по-горе)
От 14 март, всяка неделя, 21:00 ч.

Нов сериал: Как е създадена Земята
От 19 март, всеки петък, 21:00 ч.

В тази поредица се връщаме 4,5 млрд. години назад в историята. Ще обиколим света и ще отстраним пластове скална маса, ще запълним речни каньони, ще разделим океани, ще изравним планини и вулкани и ще изследваме изумителните геологични формации, за да разкажем как е била създадена Земята. Всеки епизод ще изобрази конкретен момент от историята, специално място или ключов процес, породили удивителните геологични формации, които познаваме или за които сме чували днес.

Нов сериал: В търсене на загадки
От 22 март, всеки понеделник, 21:00 ч.

В поредицата са използвани нови теории в търсене на отговор на най-съществените въпроси в човешката история. В отделните епизоди са представени пътувания с цел да се открият нови данни за конкретна загадка. Чрез експедиции до отдалечени места, различни експерти съчетават познанията си в областта на науката и технологиите, за да анализират всяка загадка по нов, уникален начин, проверявайки наличните физически доказателства.

Нов сериал: Морски останки (виж по-горе)

От 2 март, всеки вторник, 21:00